Τέμπη - Κατερίνα Βουτσινά: «Μας φώναξαν για να μας πουν για διαμελισμένες σορούς»

Έχασε τον αδερφό της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
1'

Η Κατερίνα Βουτσινά έχασε τον αδερφό της, Γιάννη, 48 ετών, στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και η εξομολόγησή της για τη διαχείριση της απώλειας και τα όσα συνέβησαν αμέσως μετά την τραγωδία, είναι συγκλονιστικά.

Η Κατερίνα, μιλώντας στο Πρωινό του ANT1, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών.

«Στη 2η μάζωξη στο αμφιθέατρο είχαν έρθει ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι αρτιμελείς σοροί έχουν φύγει και, η συγκέντρωση αφορούσε σε διαμελισμένα πτώματα.

Φόραγα ένα καπέλο, όταν μας είπαν ότι αναφερόμαστε σε διαμελισμένα πτώματα, χαμήλωσα το καπέλο, χωρίς να φωνάξω και να εξωτερικεύσω, μία κοπέλα, δίπλα μου οι λυγμοί και το κλάμα της ακούστηκαν σε όλο το αμφιθέατρο…Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν κληθεί να μας βοηθήσουν δεν τους είχαν ενημερώσει για το τι θα ακούσουμε εμείς…»

Σημειώνοντας, πως κανείς δεν προετοίμασε στοιχειωδώς, αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εθελοντικά να βοηθήσουν, για το τι θα ακούσουν οι συγγενείς…

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της και για τη στιγμή που πήγε να παραλάβει πλέον τη σορό του αδερφού της… «όταν πήγα να παραλάβω τη σορό του αδερφού μου, ήταν κάποιοι αστυνομικοί που έκλαιγαν για μένα……»