Τέμπη: Με τεστ DNA μπορεί να βρεθεί το «χέρι» που παραποίησε το χαρτί με τις βάρδιες των σταθμαρχών

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το βιβλίο παράδοσης - παραλαβής, που βρισκόταν στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη
Intime News
2'

Όπως διαπιστώθηκε, κάποιος ή κάποιοι παρενέβησαν στο χαρτί που αναγραφόταν το πρόγραμμα με τις βάρδιες των σταθμαρχών, σβήνοντας με με διορθωτικό τις ώρες αναχώρησης σταθμαρχών, που είχαν βάρδια πριν από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν θα έπρεπε να ήταν μόνος αλλά να είχε μαζί του άλλους δύο συναδέλφους του σύμφωνα με το βαρδιόχαρτο. Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται η 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30 και με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει διορθωθεί, αφού κάτι άλλο ήταν γραμμένο εκεί νωρίτερα και η νέα ώρα -22.30- έχει μάλιστα υπογραμμιστεί με έντονη γραμμή.

«Διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα» έχει πει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, συμπληρώνοντας ότι «η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι περί τις 22.20 και του νέου 22.10.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραφολόγο Μ. Περτζινάκη, που μίλησε στον Alpha, υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκαλυφθεί τι υπάρχει κάτω από το διορθωτικό.

Ο πρώτος είναι να γίνει αφαίρεση του διορθωτικού. Ο δεύτερος είναι με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στους ειδικούς να δουν αυτό που υπάρχει κάτω από το διορθωτικό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα εξετάσουν αν ο γραφικός χαρακτήρας πάνω από το διορθωτικό, είναι ο ίδιος με αυτόν κάτω από το διορθωτικό.

«Είναι η ταυτότητά μας η γραφή, οπότε μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιος έχει γράψει ένα έγγραφο και αν είναι ο ίδιος ή αν είχε κάποιο τρίτο πρόσωπο είχε γράψει αντί για αυτόν. Όλα αυτά φαίνονται…» είπε στον Alpha η δικαστική γραφολόγος Γ. Δασκαλοπούλου.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι επιστήμονες λένε ότι και το DNA μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου που άλλαξε την ώρα στο έγγραφο. «Όταν πιάσουμε ένα στυλό και ακουμπήσουμε το χέρι μας πάνω σε ένα χαρτί για να γράψουμε, δεν έχουμε μία απλή επαφή. Έχουμε πίεση και τριβή. Άρα αφήνουμε μεγάλη ποσότητα γενετικού υλικό» διευκρινίζει ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος.