Λευκή τίγρης: Ξεκινάει έρευνα για κυκλώματα παράνομου εμπορίου άγριων ζώων - Παρέμβαση Βουρλιώτη
Ντόμινο δικαστικών εξελίξεων προκάλεσε το παράλυτο λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε στον κάδο ανακύκλωσης έξω από το Αττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται και φιλοξενείται, ενώ το φροντίζει ο ίδιος ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.blogspot.gr, μετά την Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία έχει την εποπτεία γιά όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια και παρενέβη αυτεπαγγέλτως, εποπτεύοντας την έρευνα, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σταθουλοπούλου, για να εντοπιστεί μέσα από τις κάμερες ασφαλείας ο ασυνείδητος, που εγκατέλειψε το τεσσάρων μηνών τιγράκι, στην υπόθεση που έχει ευαισθητοποιήσει το πανελλήνιο μπήκε και ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Ο ε.τ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος προίσταται στην Αρχή για το ξέπλυμα, ζήτησε - σύμφωνα με πληροφορίες - τη δικογραφία για το τιγράκι από τις δύο εισαγγελείς, που διενεργούν την έρευνα, μετά από τις πληροφορίες ότι, στη χώρα μας γίνεται παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, θύμα του οποίου φέρεται ότι, είναι και η μικρή λευκή τίγρης.
Κατά τις ίδιες πηγές, στον κ. Βουρλιώτη έφτασαν πληροφορίες ότι, μεταξύ των προσώπων, που διακινούν παράνομα άγρια ζώα στη χώρα μας, είναι και Τούρκος διακινητής, που φέρνει παράνομα άγρια ζώα, όπως το μικρό τιγράκι και τα πουλάει έναντι πολύ υψηλής αμοιβής.
Πληροφορίες, κάνουν λόγο για ποσά πάνω από 5.000 ευρώ το "κεφάλι", γιά ζώα όπως το τιγράκι.
Ο κ. Βουρλιώτης με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας των δύο εισαγγελέων, αλλά και δικές του πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει την έρευνα του προς κάθε κατεύθυνση, για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι του παράνομου εμπορίου ζώων, μέσω του οποίου διακινούν παράλληλα μαύρο χρήμα.
Κρίσιμη η σημερινή μέρα
Εφόσον οι κτηνίατροι κρίνουν ότι η κατάστασή της μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά όσον αφορά στην παράλυση που έχει το ζώο από τη μέση και κάτω, τότε θα εξεταστεί ποιο είναι το καλύτερο και αν θα γίνει αποδεκτή κάποια πρόταση, από αυτές που φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν, για μεταφορά της σε καταφύγιο άγριων ζώων του εξωτερικού.
Εάν όχι, τότε η ευθανασία είναι μια επιλογή, για το άτυχο ζώο το οποίο εγκαταλείφθηκε σε άθλια κατάσταση από κάποιον ασυνείδητο, ο οποίος προφανώς εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.
Πάντως, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ στο Newsbomb.gr, κάθε θέμα είναι και καλύτερη για το τιγράκι, από τη στιγμή που φροντίζεται στην κλινική.
Στο υποσιτισμένο και παράλυτο ζώο χορηγούνται βιταμίνες, σιτίζεται κανονικά και εκτίθεται στο φως του ηλίου, με αποτέλεσμα η υγεία του να βελτιώνεται καθημερινά και να δείχνει να ανακάμπτει. Μάλιστα, η τίγρης έχει πάρει κι ένα κιλό, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως πολύ θετικό, από τον Ζαν Ζακ Λεσουέρ.
Οι κτηνίατροι της Περιφέρειας αλλά και άλλοι εξειδικευμένοι, θα αξιολογήσουν την κατάσταση αύριο, αναλόγως των εξετάσεων.
Πηγή: dikografies.blogspot.com