Μύκονος: «Οι μπράβοι με χτυπούσαν με σιδερόβεργες» - Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στη Μύκονου με άτομα από τον κόσμο της νύχτας να πρωταγωνιστούν σε ακραία επεισόδια βίας.
Intime news
4'

Μπράβοι και ένοπλοι «φουσκωτοί» κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο νησί της Μυκόνου την ώρα που γίνεται «πάρτι» με τα αυθαίρετα τα οποία φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι βλέποντας να καταστρέφεται η μοναδική φυσική ομορφιά του νησιού, αντιδρούν, αλλά πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με τραμπούκους οι οποίοι σκορπίζουν τον τρόμο.

Θύμα αυτών είναι γνωστό πως είχε πέσει στις αρχές Μαρτίου ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Κηφισιά και δεν είναι το μόνο θύμα

Το Star φέρνει στο έφερε στο φως μαρτυρία μεσίτη που ξυλοκοπήθηκε απο μπράβους όταν μίλησε για τα αυθαίρετα. Οι παράνομοι είναι περισσότεροι από τους νόμιμους, όπως λέει.

«Μου έσπασαν το χέρι και το πόδι επειδή αποκάλυψα τι γινόταν. Ζήτησα να αναρτηθούν οι βεβαιώσεις οικοδόμησης ξενοδοχείου και δέχτηκα επίθεση. Μου έσπασαν το χέρι, το πόδι οι μπράβοι. Είχαν σιδερόβεργες» λέει ο μεσίτης - θύμας άγριας επίθεσης.

Όπως καταγγέλει ο κ. Φλώριος Ασημομύτης είναι κοινό μυστικό αυτό που συμβαίνει στο νησί ενώ τονίζει ότι οι διοικούντες έχουν επιτρέψει την αυθαιρεσία και όλοι, μεταξύ των οποίων, τοπογράφοι πολιτικοί και μηχανικοί, είναι μιλημένοι.

Μύκονος: Σε κακούργημα αναβαθμίζεται ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού

Ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού, στη Μύκονο αναβαθμίστηκε σε κακούργημα από την Εισαγγελία Αθηνών, η οποία συνεργάζεται με τη Δίωξη Εκβιαστών.

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, είχε βρεθεί στις αρχές Μαρτίου μέσα στα αίματα στην περιοχή του ΚΑΤ. Τον είχαν χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, είχε σπασμένα τα πλευρά του και είχε ακόμη συντριπτικά κατάγματα στη μύτη και στο πρόσωπο. Ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ψαρρός, είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Με την επίθεση σε βάρος του άνοιξε ο φάκελος «Μύκονος» και για την κυβέρνηση, αφού αποφασίστηκε να σταλούν επιπλέον 100 αστυνομικοί στο νησί των ανέμων, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις συμμορίες που λυμαίνονται το νησί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ψαρρός, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Στην Ελλάδα του 2023 γυρνάς αργά στο σπίτι σου από το γραφείο και καταλήγεις αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Αναρωτιέμαι εάν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια επίθεση εις βάρος αρχαιολόγου».

Τι ζητούν οι αρχαιολόγοι στη Μύκονο

Γι' αυτό και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μαζί με τους εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων θα βρίσκονται στη Μύκονο μέχρι την Τρίτη, 28 Μαρτίου, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Μανώλης Ψαρρός. Το αίτημά τους είναι: «Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους»

Πιο συγκεκριμένα, τα σωματεία καλούν τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στις 17:00, στο Γρυπάρειο τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη «μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό. Την Τρίτη 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου».

Τα σωματεία ζητούν επίσης «να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας», να προχωρήσει η κυβέρνηση «σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων, να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους» και «να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά».