«Μαρία Τσάλλα»: Πώς ξεγέλασε τους πάντες με τα ελληνικά έγγραφα - Πρώην Ελληνίδα πράκτορας εξηγεί
«Μαρία Τσάλλα»: Τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να περάσει απαρατήρητη από τις ελληνικές Αρχές εξήγησε ομογενής πράκτορας των ΗΠΑ
Στα ίχνη της Ρωσίδας κατασκόπου με την κωδική ονομασία «Μαριά Τσάλλα» συνεχίζουν να βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την ψεύτικη ταυτότητά της.
Στόχος είναι να εντοπιστεί το δίκτυο υποστήριξης που κάλυπτε την Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα αλλά και ο λόγος για τον οποίον ήρθε στην Ελλάδα.
Όπως αποκάλυψε η Ελληνίδα ομογενής, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Εύη Πούμπουρας, η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε πολύ εύκολα να ξεγελάσει τους πάντες από τη στιγμή που κατείχε έγγραφα που ανήκουν σε πραγματικό πρόσωπο.
«Είναι καλύτερο να μην έχεις πλαστά στοιχεία. Δηλαδή να πάρεις ταυτότητα από ανθρώπους που ήδη υπάρχουν. Είναι σημαντικό γιατί αυτά τα χαρτιά περνάνε, υπάρχουν στο Network της Ελλάδας. Μπορούν να περάσουν πολύ πιο εύκολα», είπε η 46χρονη στον Alpha, η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει την ασφάλεια Αμερικανών προέδρων.
Ερωτήματα προκαλεί και το επάγγελμα της φωτογράφου που ασκούσε η κατάσκοπος, με την Εύη Πούμπουρας να λέει πως μάλλον δεν ήταν τυχαία η επιλογή αυτή από τους Ρώσους: «Διαλέξανε για επάγγελμα φωτογράφος. Τι φωτογράφιζε, γιατί αυτό το επάγγελμα;Αυτό το λέμε surveillance. Δηλαδή, όταν ψάχνω και παρακολουθώ άτομα, βγάζω φωτογραφίες. Το έκανε κρυφά».
Η 46χρονη σημείωσε μάλιστα ότι οι Ρώσοι δίνουν βάρος στην εκπαίδευση των Illegals, οι οποίοι δρουν στις χώρες στόχους ώστε να μην εντοπιστούν:
«Η εκπαίδευσή του ήταν πάρα πολύ σοβαρή. Τους δείχνουν πως να μπεις σε μια ζωή και να είσαι και παντρεμένος. Αλλά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκλο και να είσαι χρόνια σε ένα κράτος».
Σχετικές ειδήσεις
- Ρωσίδα κατάσκοπος: Αυτά είναι τα επαγγέλματά της στην Ελλάδα
- Ρωσίδα κατάσκοπος: Τι ζήτησε από την υπάλληλό της μετά την εξαφάνισή της – Τα αποκαλυπτικά e-mail
- «Μαρία Τσάλλα»: Πώς κάλυπτε τα ίχνη της η Ρωσίδα κατάσκοπος - Έτσι συστηνόταν το «κόκκινο σπουργίτι»