Καμπανάκι κινδύνου από τον ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμών Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών αναφορικά με ένα συμπλήρωμα διατροφής που προωθείται ως ενισχυτικό σεξουαλικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα το Blue Bulls Power.
Intime News
2'

Καμπανάκι κινδύνου από τον ΕΟΦ για συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αφορά την στυτική δυσλειτουργία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει ότι κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, Γερμανικό προϊόν το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και το οποίο περιέχει μια επικίνδυνη ουσία που δεν αναγράφεται πάνω στο σκεύασμα.

Οι ειδικοί του ΕΟΦ καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την αγορά και χρήση του προϊόντος Blue Bulls Power, που προωθείται για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος Blue Bulls Power.

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους. Το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Όπως αναφέρει και το wikipedia η σιλδεναφίλη (αγγλ. Sildenafil) είναι δραστική χημική ουσία, που αναπτύχθηκε ως αναστολέας της φωσφοδιεστεράσης 5 (PDE5) και η οποία πωλείται ως φάρμακο με την ονομασία Viagra, μεταξύ άλλων, κυρίως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς επίσης και της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές (π.χ. διαδίκτυο) μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κατά καιρούς έχει εντοπίσει να κυκλοφορούν σε σελίδες του διαδικτύου, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα για την ανδρική στυτική δυσλειτουργία, χωρίς αυτά να έχουν την όποια έγκριση είτε από τον ΕΟΦ, είτε από τις αρμόδιες αρχές που παρασκευάζονται.

Επανειλημένα ο ΕΟΦ με συνεχείς ανακοινώσεις του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την ασύστολη κυκλοφορία τέτοιων επικίνδυνων σκευασμάτων στο διαδίκτυο εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών να μην τα χρησιμοποιούν.

Διαβάστε επίσης:

Prix Galien Greece 2023: Μια δεκαετία διακρίσεων στη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία

Μίνα Γκάγκα στο GALIEN Innovation Forum: Ο χάρτης υγείας, το μεγαλύτερο στοίχημα

H Υβόνη Παπαστελάτου στο «τιμόνι» της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου