Μύκονος: Έφοδος των Αδιάφθορων - Καταγγελία ότι αστυνομικοί ενημέρωναν για πολεοδομικούς ελέγχους

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Μύκονο 

Μύκονος
Pixabay
1'

Στη Μύκονο βρέθηκε κλιμάκιο των Αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο κάνει έρευνες για καταγγελίες σχετικά με αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί.

Σύμφωνα με το OPEN, το μήνυμα το οποίο βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο εργολάβου, που είχε συνομιλία με έναν 30χρονο αστυνομικό, ο οποίος βρίσκεται και υπηρετεί στη Μύκονο, ανέφερε «τα παιδιά θέλουν κάτι». Ο αστυνομικός είναι στη Μύκονο με απόσπαση από τον Νοέμβριο του 2021.

Τα μηνύματα στο κινητό και τα χρήματα στο σπίτι του αστυνομικού

Ο συγκεκριμένος εργολάβος, σύμφωνα με το OPEN, έχτιζε μία βίλα στη Μύκονο. Φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο κτήριο κάποιοι ήθελαν να μην γίνουν πολεοδομικές έρευνες. Μετά τις σχετικές καταγγελίες, κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε στη Μύκονο. Αφότου πήραν κατάθεση από τον εργολάβο, κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα του αστυνομικού. Δεν κατέστη δυνατό να προσαγάγουν τον ίδιο τον αστυνομικό στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς, εκείνο το διάστημα, δεν βρισκόταν στο νησί, αλλά για μεταγωγή στην Αθήνα.

Σε βάρος του, ωστόσο, έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία και θα μεταβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πιο κρίσιμο, είναι να ανακτηθούν όλα τα μηνύματα από το τηλέφωνο του αστυνομικού. Τέλος, έφοδος έγινε και στο σπίτι στο οποίο διαμένει ο αστυνομικός στη Μύκονο. Εκεί βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι κατείχε, γιατί έκανε και δεύτερη εργασία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή