Εκλογές 2023 - Παύλος Μαρινάκης: Οι 4 λόγοι που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές

«Ο δεύτερος λόγος είναι οι κρίσεις. Η χώρα μας διαχειρίστηκε αυτά τα χρόνια, όπως και όλος ο κόσμος, τις πιο μεγάλες εισαγόμενες πρωτόγνωρες κρίσεις. Εμείς δώσαμε μάχες», είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης για τη νίκη της Νέας Δημοκραίας.
eurokinissi
4'

Τα αποτελέσματα των εκλογών και κυρίως το «double score» της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τους περισσότερους αναπάντεχα. Ο Παύλος Μαρινάκης, φιλοξενούμενος σήμερα το πρωί, 22 Μαΐου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ FM 100,3 μίλησε σχετικά με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Αρχικά, ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος σε όλη την επικράτεια, τους συνεργάτες του και όλη την ομάδα της Πειραιώς, εκφράζοντας, μάλιστα και πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να αποτελεί μέρος της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, πόσω μάλλον ως ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος.

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας

«Το αποτέλεσμα, δεν σας το κρύβω, ότι στην έκτασή του, στο εύρος του και ως προς τη διαφορά, δεν ήταν απολύτως αναμενόμενο. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι. Θα σας πω ότι, έτσι όπως το είδα χθες το βράδυ, προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω όλους τους λόγους αυτής της έκτασης, αυτής της καθαρής νίκης, η οποία προφανώς αναδεικνύει πολύ μεγάλους νικητές τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αποδοκιμάζει πλήρως την τοξικότητα, τις λογικές της απλής αναλογικής, τις καιροσκοπικές λογικές. Μπορώ να σας πω ότι μέσα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, που την ένοιωσα και εγώ πολύ έντονα, όχι δύο μήνες, αλλά 18 μήνες σχεδόν που είμαι γραμματέας του κόμματος. Γιατί εμείς δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες προεκλογικά, θα σας πω ότι βρίσκω τέσσερις λόγους για αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Και διευκρίνισε «Ο πρώτος είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Πρώτη φορά κάτι που είπε προεκλογικά ένας υποψήφιος πρωθυπουργός σε τόσο μεγάλο βαθμό, και παρά τις κρίσεις, έγινε πράξη μετεκλογικά. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα και είναι και αυτό μέρος της εντολής που δόθηκε από τους πολίτες, αλλά τα πιο πολλά έγιναν και σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάποιες φορές έγιναν και περισσότερα».

» Ο δεύτερος λόγος είναι οι κρίσεις. Η χώρα μας διαχειρίστηκε αυτά τα χρόνια, όπως και όλος ο κόσμος, τις πιο μεγάλες εισαγόμενες πρωτόγνωρες κρίσεις. Εμείς δώσαμε μάχες. Κάποιες τις κερδίσαμε, κάποιες τις χάσαμε, κάποιες δεν τις κερδίσαμε όσο θα έπρεπε, όμως τις δώσαμε όλες. Μαζί με τους πολίτες. Η αντιπολίτευση σε αυτές τις κρίσεις βρήκε ευκαιρία να "πετροβολήσει" όχι μόνο την κυβέρνηση, όχι μόνο τον πρωθυπουργό, να "πετροβολήσει" τη χώρα. Ήταν απ' έξω. Έλεγε για "ακρίβεια Μητσοτάκη", "πανδημία Μητσοτάκη", κώφευε όταν μιλούσαμε για εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Έλεγε ότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν εμβόλια, ότι θα ξεστοκάρουμε εμβόλια. Έκανε πορείες για τον Κουφοντίνα. Ουσιαστικά, έκλεισαν το μάτι ξεκάθαρα στον Κασιδιάρη. Αυτό ο κόσμος το αντιλήφθηκε και ήταν και μία τιμωρία στη λογική του "να είμαι απέναντι και να βαφτίζω τις κρίσεις με το όνομα του πολιτικού μου αντιπάλου"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας ότι «Ο τρίτος λόγος ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε εκμεταλλευόμενος την τοξικότητα, τη μη κανονικότητα. Τα λέει όλα η φράση της Έφης Αχτσιόγλου, μέσα σε αυτήν την τετραετία, ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά. Όταν, όμως, έρχεται η στιγμή που σταδιακά επιστρέφει η κανονικότητα και πρέπει να μιλήσεις προγραμματικά και δεν λες τίποτα ουσιαστικό, εμείς βγάλαμε μια ξεκάθαρη πρόταση που κρίνεται και θα αξιολογηθεί για το αν θα εφαρμοστεί από τους πολίτε, τότε θα "τιμωρηθείς" για το γεγονός ότι δεν μπορεί να είσαι μόνο ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ενώ αρχίζουν οι εποχές και γίνονται σταδιακά καλύτερες».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον τέταρτο λόγο «τον οποίο τον ζήσαμε κι είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της επόμενης προεκλογικής περιόδου που ξεκινάει από σήμερα, είναι ότι ενώ εμείς λέγαμε κάποια δεδομένα, παρουσιάζαμε ένα πρόγραμμα, κάποια στοιχεία, κάναμε έναν απολογισμό, εκείνοι αμφισβητούσαν τον Άρειο Πάγο, τις δικαστικές αποφάσεις, τις δημοσκοπήσεις, τα οικονομικά στοιχεία, εμείς προσπαθούσαμε να μιλήσουμε και να τεκμηριώσουμε κάτι συγκεκριμένο και ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έλεγε ότι ο γάιδαρος "πετάει"».

Σχετικές ειδήσεις