Έγγραφο ντοκουμέντο για τον παιδοκαρδιοχειρουργό που κατηγορείται για τους θανάτους 15 παιδιών
Παιδοκαρδιοχειρουργός: Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από έγγραφο-ντοκουμέντο για τον γιατρό
Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του παιδοκαρδιοχειρουργού και τους θανάτους παιδιών.
Έγγραφο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA και δείχνει ότι είναι πιθανό να υπήρχε αλληλογραφία, που εντάσσεται στην δικογραφία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από τον Ιανουάριο 2018 έως τον Απρίλιο 2021 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Καρδιοχειρουργικό τμήμα υποβλήθηκαν σε χειρουργεία 30 παιδιά, εκ των οποίων 4 έφυγαν από τη ζωή.
Ένα σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να βλέπει ο κόσμος τα στατιστικά των κλινικών και των γιατρών, προκειμένου έτσι να διαπιστώνεται ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά που υφίστανται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και εάν υπερβαίνει το όριο του 3-4%.
Στην εκπομπή Live News αναφέρθηκε το περιεχόμενο του εν λόγω εγγραφου, το οποίο έχει σταλεί από τις 29 Μαΐου 2023 από το γραφείο της Α' ΥΠΕ Αττικής προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου.
«Ως προς το αντικείμενο του θέματος, αναφορικά με λειτουργία Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ΓΝΠ ‘Η Αγία Σοφία’ και ειδικότερα για τη συμμετοχή του Καρδιοχειρουργού, στο εν λόγω νοσοκομείο, αναφέρουμε ακολούθως:
»Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 (συγκεκριμένα την 05.05.2021) υποβλήθηκαν σε χειρουργική αντιμετώπιση από τον … και τους καρδιοχειρουργούς του κέντρου, (30) παιδιά, με σύμπλοκες καρδιοπάθειες, είτε για χειρουργική διόρθωση παλαιότερα με εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων τα οποία απαιτούσαν εκ νέου χειρουργική επέμβαση.
»Εκ των ανωτέρω περιστατικών παρατηρήθηκαν (4) θάνατοι στη χειρουργική και άμεση χειρουργική περίοδο. Ένας ασθενής κατέληξε στο χειρουργείο λόγω κολποκοιλιακής επικοινωνίας και σοβαρής πνευμονικής υπέρτασης και τρεις ασθενείς στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα.
»Ένας ασθενής απεβίωσε 8 μήνες μετά τη χειρουργική διόρθωση, αφού είχε εξέλθει του νοσοκομείου, ενώ ένας άλλος ασθενής απεβίωσε (11,5) μήνες μετά από τη χειρουργική διόρθωση, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου».