Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα με την αστάθεια του καιρού να συνεχίζεται και την Τρίτη 13 Ιουνίου
Eurokinissi
4'

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις βροχοπτώσεις, τις νεφώσεις και τις κατά τόπους καταιγίδες να έχουν έρθει για να μείνουν, τι κι αν έχει μπει για τα καλά ο Ιούνιος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στην Κρήτη και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου.

Τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Οι καταιγίδες μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας στην Ελλάδα μέσω του Windy:

Ο καιρός την Τρίτη 13 Ιουνίου

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά για την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και τοπικά στη Κεντρική Στερεά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Κεντρική, Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 24 βαθμούς), 23 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 17 έως 23 βαθμούς), 23 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη: Δρόμοι ποτάμια και πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ήδη η Θεσσαλονίκη αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα λόγω της έντονης νεροποντής που έπληξε ιδιαίτερα τη Σταυρούπολη και την Ευκαρπία. Οι δρόμοι πλημμύρησαν, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έδιωχναν με κάθε τρόπο τα νερά και τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τον όγκο νερού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 10-06-2023/1200 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Δευτέρα (12-06-2023), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Αττικής) καθώς η κεντρική και η ανατολική Πελοπόννησος.