Ρέθυμνο: Ανατροπή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησής παιδιών από τον πατέρα - «Οργάνωμένη εξόντωση»

Για πλήρη ηθική και νομική δικαίωση κάνουν λόγο οι δικηγόροι του του πατέρα από το Ρέθυμνο που κατηγορούταν για σεξουαλική κακοποίηση
4'

Στροφή 360ᵒ έγινε στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον πατέρα τους στο Ρέθυμνο, αφού η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών από καταγγέλλουσα βρέθηκε… να είναι απολογούμενη για ψευδή κατηγορία και σκευωρία που η ίδια έστησε σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι η πρώην σύζυγος του πατέρα κααταδικάστηκε, λίγες μέρες πριν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με ποινή φυλάκισης με αναστολή με κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του πρώην συζύγου της.

Οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί που είχε καταθέσει η γυναίκα εναντίον του σχετίζονταν με αλκοολισμό και ψυχολογικά προβλήματα αλλά και γενικά με την επικοινωνία του με τα παιδιά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στο zarpanews.gr πρόκειται για την πρώτη υπόθεση πανελλαδικά η οποία με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος (πατέρας) όχι απλά δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις πράξεις της κακοποίησης των δύο ανήλικων παιδιών του, ύστερα από μήνυση της τέως συζύγου του, αλλά αντίθετα με λεπτομέρεια περιγράφεται το πώς η πρώην σύζυγός του, οργάνωσε την εξόντωσή του για να τον αποξενώσει από τα δύο ανήλικά παιδιά τους και να τον φορτώσει με άδικες κατηγορίες.

«Εντελώς ψευδής» η κατηγορία

Το βούλευμα αναφέρει ότι «η μηνυτήρια αναφορά ήταν τελείως ψευδής και έγινε με δόλο προκειμένου να την χρησιμοποιήσει στα πλαίσια μακρόχρονης και σφοδρής αντιδικίας της με τον κατηγορούμενο». Σε άλλο, δε, σημείο αναφέρεται πως «τα καταγγελλόμενα είναι μυθεύματα της φαντασίας της και τα οποία αποτέλεσαν μέρος ευρύτερου σχεδιασμού της εξόντωσης του κατηγορουμένου στο πλαίσιο της αντιδικίας τους με αντικείμενο την επικοινωνία και την επιμέλεια των τέκνων του».

Παράλληλα στο σχετικό βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά και η διαδικασία χειραγώγησης των παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα: σε καθημερινή βάση τους διάβαζε κείμενα που ήταν κατά του πατέρα τους, υποβάλλοντας, έτσ, τα ανήλικα παιδιά τους σε κατάθεση περιστατικών που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Η διαμάχη ανάμεσα στους δύο τέως συζύγους άρχισε πριν από 5 περίπου χρόνια, με την τέως σύζυγο να αρνείται, μετά το διαζύγιο, να βλέπουν τα παιδιά τον πατέρα και την οικογένειά του. Ειδικότερα, η γυναίκα παραβίαζε σε μόνιμη βάση τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες επέτρεπαν την επικοινωνία με τα παιδιά του ακόμα και με διανυκτέρευση.

Η μήνυση της μητέρας κατά του πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων παιδιών τους συνέβη την στιγμή που ο πατέρας την απείλησε πως θα ασκήσει αγωγή για επιμέλεια των παιδιών, αφού δεν του επέτρεπε να τα βλέπει.

Η μήνυση, δε, έγινε με την υποστήριξη και ενός εγγράφου τοπικής παιδοψυχολόγου. Εξαιτίας αυτής της μήνυσης ο πατέρας έχασε αρκετούς μήνες επικοινωνίας με τα παιδιά τους.

«Πλήρης ηθική και νομική δικαίωση»

Σε δήλωσή τους στο zarpanews. gr οι δικηγόροι του πατέρα, Μανώλης Πετρακάκης και Νίκος Τσικνάκης, κάνουν λόγο για πλήρη ηθική και νομική δικαίωσή του. Αναλυτικά σημειώνουν: «Η τέως σύζυγός συνέλαβε και εκτέλεσε ένα σχέδιο εναντίον του εντολέα μας κλιμακούμενης έντασης. Ξεκίνησε με κατηγορίες περί αλκοολισμού, βιαιότητας και ψυχολογικών προβλημάτων και κατέληξε στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Η δικαίωση του εντολέα μας και πατέρα των παιδιών είναι πλήρης, ηθική και νομική. H δικαστική ταλαιπωρία του μετά από τρία χρόνια, έλαβε τέλος. Το ζήτημα είναι ότι η νοσηρή αυτή κατάσταση, έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τη σχέση του με τα παιδιά. Μέχρι να αποδειχτεί η αλήθεια, η περίοδος ήταν εξαιρετικά βασανιστική και ψυχοφθόρα για τον ίδιο και την οικογένειά του».

«Η ανακριτική διαδικασία ήταν διακριτική και διεισδυτική και το υλικό της αποτέλεσε βάση για ένα πλήρως αιτιολογημένο και σίγουρα θαρραλέο δικαστικό βούλευμα. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστικοί πραγματογνώμονες και παιδοψυχίατροι, σε Κρήτη και Αθήνα, με τους οποίους και συνεργαστήκαμε στενά και μεθοδικά, για να αποδείξουμε στις δικαστικές αρχές την αθλιότητα της κατηγορίας. Δυστυχώς τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για να κατηγορηθεί ο πατέρας τους. Την στιγμή αυτή προέχει η αποκατάσταση της σχέσης του πατέρα με τα παιδιά, η οποία βελτιώνεται και δυναμώνει μέρα με την μέρα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αποφασιστούν οι νομικές ενέργειες κατά της τέως συζύγου, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, και κατά όσων συνέδραμαν στο σχέδιό της παρέχοντάς της έγγραφα κατά παράβαση του Νόμου»

Σχετικές ειδήσεις