Ναυάγιο Πύλος: Μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών - «Παιδιά και γυναίκες ήταν στα αμπάρια»

Μετανάστες που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αναφέρουν ότι παιδιά και γυναίκες βρίσκονταν στα αμπάρια

Ναυάγιο Πύλος: Μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών - «Παιδιά και γυναίκες ήταν στα αμπάρια»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
1'

Τραγωδία δίχως τέλος στην Πύλο, όπου τις πρωινές ώρες ναυάγησε πλοίο που μετέφερε πάνω από 400 μετανάστες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άτομα ενώ ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι στα 78 άτομα. Ωστόσο υπάρχει μεγάλος φόβος ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς γίνεται λόγος για περίπου 700 άτομα στο πλοίο.

Οι δεκάδες σοροί που έχουν εντοπιστεί είναι σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κόρινθο. Επίσης τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, μετανάστες που διασώθηκαν αναφέρουν ότι παιδιά και γυναίκες βρίσκονταν στα αμπάρια και ότι στο πλοίο υπήρχαν 500-700 άτομα.

Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί άνδρες μετανάστες βρίσκονταν στο κατάστρωμα και για αυτό τον λόγο κατάφεραν να διασωθούν, με την αγωνία για τις γυναίκες και τα παιδιά να αυξάνεται.

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκλονιστικές εικόνες μεταναστών από το ναυάγιο στην Πύλο

Συγκλονίζουν οι εικόνες που μεταδίδει το Newsbomb.gr από τον χώρο που φιλοξενούνται οι διασωθέντες μετανάστες, από το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Newsbomb.gr περίπου 70 άτομα φιλοξενούνται σε υπόστεγο αποθηκευτικό χώρο δίπλα στο λιμάνι. Τα πιο βαριά περιστατικά έχουν διακομισθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενώ έχουν στηθεί σκηνές από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή