Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των διασωθέντων μεταναστών

Όλες οι υπηρεσίες και οι εθελοντές βρίσκονται από νωρίς στο λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να συνδράμουν στις ανάγκες των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
1'

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ναυαγούς μετανάστες, στην πολύνεκρη τραγωδία.

Όπως εξηγεί η Αικατερίνη Τσάτα, νοσηλεύτρια περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας στο Newsbomb.gr, τα κλιμάκια βρίσκονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή «και θα είμαστε εδώ μέχρι να αποχωρήσουν οι διασωθέντες».

Οι γιατροί, νοσηλευτές αλλά και εθελοντές της οργάνωσης, ελέγχουν διαρκώς την υγεία των 70 περίπου διασωθέντων, ενώ ακόμη 30 νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

«Διαρκώς είμαστε σε επικοινωνία με τους μετανάστες, τους ρωτάμε πώς νιώθουν, ελέγχουμε τα ζωτικά τους σημεία... Όπου χρειαστεί, δίνουμε την κατάλληλη αγωγή, ενώ κρίσιμες είναι και οι επόμενες ώρες, καθώς μιλάμε για ανθρώπους που βρέθηκαν για ώρες στη θάλασσα», εξηγεί.

Σχετικά με τις ανάγκες των ναυαγών σε τροφή και ρουχισμό, αυτές είναι καλυμμένες από τον Δήμο Καλαμάτας.

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσει των εθελοντών που έγιναν νωρίτερα: