Κως: Στην εισαγγελέα σήμερα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές - Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Κως: Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια - Σήμερα στην εισαγγελέα ο 32χρονος  Μπαγκλαντεσιανός
4'

Ενώπιον της εισαγγελέως στην Κω θα βρεθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές για την υπόθεση δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, προκειμένου να του απαγγελθεί η νέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι Αρχές κατάφεραν να ενώσουν τα κομμάτια του «παζλ» για τα γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε μαρτυρικό θάνατο η άτυχη κοπέλα, οδηγώντας στη νέα ποινική δίωξη εις βάρος του βασικού υπόπτου της υπόθεσης.

Στοιχείο «κλειδί» αποτέλεσε ένα νέο βίντεο που καταγράφει τον ίδιο με την 27χρονη Αναστάζια να βγαίνουν από το σπίτι πριν από τη δολοφονία, και έπειτα από δύο ώρες να επιστρέφει ο κατηγορούμενος να παίρνει κάποιες σακούλες και να επιστρέφει στο σπίτι του στις 4 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε υποστηρίξει και στην κατάθεσή του ο συγκάτοικος του 32χρονου δηλ. ότι ο φερόμενος ως δράστης και η 27χρονη έφυγαν από το σπίτι και το έγκλημα δεν έγινε μέσα στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές αλλά σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκε το DNA της άτυχης 27χρονης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ενσωματωθούν στην δικογραφία.

Τι υποστήριξε ο 32χρονος

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας της 27χρονης αναφέρει ότι υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην δολοφονία του παιδιού του. Όπως δήλωσε: «Δεν ήταν ένας ο δράστης, ήταν περισσότεροι. Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είναι ο βασικός ένοχος αλλά ήταν και κάποιος άλλος που βοήθησε στη μεταφορά της σορού. Κάποιος τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό από ένα μέρος στο άλλο».

«Το σώμα της 27χρονης ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα»

Για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια μίλησε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έβαλαν κάποιους ανθρώπους στο κάδρο, ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος.

«Ενήργησαν γρήγορα γιατί όπως είδαμε ο δράστης θα μπορούσε να είχε φύγει. Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε», σημείωσε.

«Το σώμα δεν ήταν εύκολο να εξεταστεί»

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί.

«Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει».

Σχετικές ειδήσεις