Γιώτα Γιάννα: Σήμερα η κηδεία της τραγουδίστριας με τη φυσαρμόνικα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα
Γιώτα Γιάννα: Σήμερα η κηδεία της τραγουδίστριας με τη φυσαρμόνικα
INTIME
2'

«Έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Ελληνίδα γιαγιά της ροκ, Γιώτα Γιάννα σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Το τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια θα πουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες σήμερα Παρασκευή 7/7, στις 11:30 στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Την ανακοίνωση για το γεγονός έκανε η επίσημη σελίδα της τραγουδίστριας στο Facebook.

Γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, όπου και κατοικούσε μέχρι σήμερα. Ο πατέρας της είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η μάνα της ήταν Μικρασιάτισσα και πέθανε σε νεαρή ηλικία και η Γιάννα μεγάλωσε με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν αυτοκινητιστής. Ο ένας από τους δύο αδελφούς της, ο Δημήτρης, σκοτώθηκε το 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Έχει τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως με τους Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Άννα Βίσση, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους.

Την έχουν χαρακτηρίσει «η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», «η Πασιονάρια της Λαϊκής Πίστας» (κατά τον Μάνο Χατζιδάκι και όχι της «Εθνικής Οδού» όπως λανθασμένα έχει γραφτεί), ερμηνεύτρια που «αρπάζει το τραγούδι απʼ τα μαλλιά και το κάνει ολοδικό της» (σύμφωνα με τη Λένα Πλάτωνος).

Το συγκινητικό αντίο της Άννας Βίσση στη Γιώτα Γιάννα: «Όσοι αγαπιούνται δεν πεθαίνουν»

Το δικό της αντίο στη Γιώτα Γιάννα θέλησε να πει με μία ανάρτηση στο Instagram η Άννα Βίσση.

Η γνωστή τραγουδίστρια δημοσίευσε στον λογαριασμό της φωτογραφίες της με τη Γιώτα Γιάννα από την συνεργασία τους πριν από λίγα χρόνια, τις οποίες συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

«Τα «αντίο» δεν της άρεσαν όπως και τίποτα που μαύριζε το τοπίο της ζωής έτσι όπως εκείνη το ζωγράφισε στο μυαλό της. Μου φαίνεται απίστευτη η είδηση πως η Γιώτα έφυγε για πάντα …ενα αιώνιο μαγκάκι που λάτρευε τη μουσική, τους φίλους της και τη Ζωή ! Έζησε δύσκολα χρόνια που τα έκανε τραγούδι και κλάμα στη φυσαρμόνικα της
Είμαστε όλοι πικραμένοι και τη χαιρετούμε με σεβασμό και ροκιά
Όσοι αγαπιούνται δεν πεθαίνουνε …!»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή