Καύσωνας Κλέων: 40αρια σε πολλές περιοχές - Πού άγγιξε το θερμόμετρο τους 42 βαθμούς

Καύσωνας Κλέων: Οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς

Καύσωνας Κλέων: 40αρια σε πολλές περιοχές - Πού άγγιξε το θερμόμετρο τους 42 βαθμούς
3'

Τους 40 βαθμούς άγγιξε η θερμοκρασία σε 26 περιοχές της χώρας, ενώ η Παρασκευή 14 Ιουλίου αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει ακόμα και τους 41 βαθμούς.

Συνολικά 168 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37 βαθμών, ενώ 26 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα και ήταν ίση με 42 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 °C σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 13/07, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και παρουσιάζεται στο Χάρτη Παρατηρήσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών.

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκώνmeteo.gr

Ο καιρός την Παρασκευή 14 Ιουλίου: Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει το θερμόμετρο

Συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μέγιστες στους 41-43 βαθμούς κατά μέσο όρο.. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 39-41 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 20 έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 41-42 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 43-44 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 40-42 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 37-38, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και συνθήκες καύσωνα. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 40-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39-41 βαθμούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή