Μηνύματα και στιγμές αγωνίας για παρουσιαστές και ηθοποιούς – Τι λένε για τις φωτιές

Φωτιές: Τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας αυξάνονται και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για οικογένεια και περιουσία
3'

Φωτιές: Αρκετές περιοχές, ανά την Ελλάδα, παραδίδονται στις φλόγες και ο κόσμος περνά στιγμές αγωνίας. Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι, παρουσιαστές και ηθοποιοί, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Σε κίνδυνο βρέθηκε, χθες βράδυ, η Σάντρα Βουτσά και το σπίτι της στη Σαρωνίδα, όπου ζει με την οικογένειά της. Η κόρη του αείμνηστου Κώστα Βουτσά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία της μετά από εντολή των Αρχών. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», η Σάντρα περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε. «Περάσαμε πολύ δύσκολο βράδυ. Κατ’ αρχάς, η φωτιά ξεκίνησε από τον Κουβαρά που είναι πολύ μακριά από εμάς. Έβλεπα μετά σε ένα δελτίο ότι διένυσε 12χλμ σε δυο ώρες. Ξαφνικά ήταν δίπλα μας. Έτσι κάνει η φωτιά, εκεί που λες ότι είναι μακριά, ξαφνικά τη βλέπεις δίπλα σου… Η περιοχή εδώ έχει πολλά σπίτια στο βουνό που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι. Εμείς έχουμε και ζώα εδώ. Έπρεπε να μαζέψουμε όλα τα ζώα και πήγαμε σε μια φίλη μας που μας φιλοξένησε. Το σπίτι μας γλίτωσε στο τσακ. Βλέπαμε τη φωτιά από πάνω μας. Μας έδιωξαν. Είναι πάρα πολύ άγριο να μαζεύεις τα πράγματά σου σε βαλίτσες, δε μπορείς να πάρεις και όλο σου το βιός, και να μη ξέρεις αν θα γυρίσεις, τι θα βρεις και όλη σου η ζωή να έχει καεί», είπε χαρακτηριστικά.

Δύσκολες στιγμές πέρασαν, όμως, και ο Γρηγόρης Γκουντάρας κι η σύζυγός του Ναταλί Κάκκαβα. Το ζευγάρι μπορεί να βρίσκεται εκτός Αθηνών αυτές τις ημέρες, όμως το σπίτι τους βρίσκεται στο Λαγονήσι. Ο δημοσιογράφος έκανε έκκληση μέσα από τα social media για βοήθεια. Αφού ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς του φίλους για τα μηνύματά τους, δημοσίευσε και τα υβριστικά σχόλια που έλαβε για την φωτιά. «Ήταν ακραία συγκινητικό το τσουνάμι των μηνυμάτων που μου στείλατε σε περίπτωση που χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια για το σπίτι μας στο Λαγονήσι. Άνθρωποι που δε μπορούσα να φανταστώ καν, μάς καλούσαν σπίτι τους να μας φιλοξενήσουν ή μου έλεγαν να πάνε να ρίξουνε νερό. Φοβερή ανθρωπιά, φοβερή! Και είμαι σίγουρος πως έγινε σε όλους τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Σας ευχαριστούμε πολύ μέσα από την καρδιά μας» έγραψε χαρακτηριστικά, αλλά παράλληλα έδειξε και τα υβριστικά μηνύματα που έλαβε. «Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί οι συνάνθρωποι…», πρόσθεσε.

Στο «Καλοκαίρι Yes» μίλησε η Μαίρη Μηλιαρέση και η Σταματίνα Σταματάκου. Οι δύο γυναίκες αναφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων που κάηκε στο Λαγονήσι. «Δεν είναι καθόλου καλή ημέρα για αυτή τη γυναίκα που είχε το καταφύγιο, το Fazoo, που έχασε τα ζώα που με τόσο κόπο φρόντιζε για 12 χρόνια. Όσο θέλουμε να το περάσουμε στα ψιλά γράμματα, δεν παύουν τα ζώα να είναι πλάσματα όπως κι εμείς», ανέφερε η Μαίρη Μηλιαρέση στον αέρα του ΟΡΕΝ.

Δύσκολες ώρες και για τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά και τη σύζυγό του, Λίλιαν, οι οποίοι έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει και τις φλόγες να τους απειλούν από το σπίτι τους στην περιοχή του Καλαμακίου. «Έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν τα πρώτα λόγια της Λίλιαν Φωκά, η οποία, όπως δήλωσε στον Νίκο Νικόλιζα και στην Espresso, έβλεπε από πολύ νωρίς τη φωτιά να κατακαίει την περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας. Νωρίτερα, η ανάρτησή της στο Facebook είχε προκαλέσει ανατριχίλα: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».