Φωτιά στη Ρόδο: Δύο C-130 με δασοκομάντος μεταβαίνουν στο νησί

Στη μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο και οι δασοκομάντος - Δύο αεροσκάφη C-130 φτάνουν στο νησί

Φωτιά στη Ρόδο: Δύο C-130 με δασοκομάντος μεταβαίνουν στο νησί
2'

Δύο αεροσκάφη C-130 αναχωρούν το βράδυ του Σαββάτου για το νησί της Ρόδου, λόγω της έκτακτης κατάστασης στο νησί.

Τα αεροσκάφη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός θα μεταφέρουν ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων, 8 μηχανές με προσωπικό της ομάδα ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι θα συμμετέχουν, αν χρειαστεί στις εκκενώσεις αλλά και στην φύλαξη περιουσιών.

Για τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη της κατάσβεσης ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης.

Η ανάρτηση του

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου. Ήδη για τη #Ρόδο έχει αναχωρήσει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης. Στη Ρόδο έχουν διατεθεί αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με C 130. Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.»

Με 150 αστυνομικούς και μέσα συνδράμει η ΕΛΑΣ στις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται στην Ρόδο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, διατίθενται αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, ενώ σήμερα αναχωρεί C130 για το νησί της Ρόδου από την Αττική με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παράλληλα αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή