Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή για εκκένωση στο χωριό Ασκληπιείο - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο με τους αστυνομικούς να εκκενώνουν το χωριό Ασκληπιείο - Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε για το Newsbomb.gr ο φωτορεπόρτερ, Χάρης Γκίκας
1'

Εντολή για εκκένωση δόθηκε στο χωριό Ασκληπιείο στη Ρόδο όπου νωρίτερα παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια από τη φωτιά που κατακαίει το χωριό. Στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε για το Newsbomb.gr ο φωτορεπόρτερ, Χάρης Γκίκας, μπορείτε να δείτε την επιχείρηση των αστυνομικών, προκειμένου να εκκενωθεί το χωριό, τις φλόγες που καίνε τα πρώτα σπίτια αλλά και τα βλέμματα αγωνίας των κατοίκων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όπως βλέπουμε στις αποκλειστικές φωτογραφίες και το βίντεο του φωτορεπόρτερ Χάρη Γκίκα αστυνομικοί βοηθούν τους κατοίκους αλλά και μικρά ζώα να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ενδείξεις για εμπρησμό στη Ρόδο

Ενδείξεις για εμπρησμό στη Ρόδο έχει η Πυροσβεστική για τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, υπάρχουν καταγγελίες και μαρτυρίες κατοίκων της Ρόδου για συγκεκριμένα άτομα. Όπως αναφέρει μάλιστα το OPEN, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις σε διάφορα σημεία και αμέσως μετά ήρθαν οι φωτιές.

Γι' αυτό και η Πυροσβεστική, παράλληλα με την αδιάκοπη μάχη που δίνεται για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων, κάνει έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτές οι καταγγελίες έχουν βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας χθες στο OPEN, ανέφερε: «Είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».