Φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη της κατάσβεσης στο Ασκληπιείο τα εναέρια μέσα

Αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε για το Newsbomb.gr ο φωτορεπόρτερ, Χάρης Γκίκας
2'

Επιχειρούν αυτή την ώρα τα εναέρια μέσα στην κατάσβεση στο χωριό Ασκληπιείο στη Ρόδο, όπου νωρίτερα η αναζωπύρωση της φωτιάς έκαψε σπίτια και καταστήματα. Την ίδια ώρα κινδυνεύουν Γεννάδι και Βατί, αφού εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των κατοίκων προς Κιοτάρι.

Στις εικόνες του φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Χάρη Γκίκα, μπορείτε να δείτε καμένες εκτάσεις γης και δύο ελάφια που τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με τα νεότερα, υπήρξε έντονη αναζωπύρωση στον Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει περάσει από το Ασκληπιείο, αλλά πήραν φωτιά τρία σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ένα Ε/Π.

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 στις περιοχές Γεννάδι και Βατί για εκκένωση προς Κιοτάρι

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί εστάλη λίγο μετά τις 11:00 πρωί για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι.

Η δασική πυρκαγιά στην Ρόδο μαίνεται και μάλιστα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπιείο, με αποτέλεσμα η πολιτική προστασία να ζητήσει την εκκένωση περιοχών στις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Φωτιά στη Ρόδο: Στις φλόγες σπίτια στο χωριό Ασκληπιείο

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Ασκληπιείο στη Ρόδο όπου μαίνεται η φωτιά. Όπως μπορείτε να δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr, οι φλόγες έχουν τυλίξει δέντρα και σπίτια ενώ το χωριό «πνίγεται» από πυκνούς καπνούς.

Νωρίτερα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα.