Στο έλεος του καύσωνα η Μεσσηνία και η Λακωνία - Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

«Καμίνι» η Σπάρτη. Οι 8 περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα. 

Στο έλεος του καύσωνα η Μεσσηνία και η Λακωνία - Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς
2'

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σήμερα, μία ημέρα πριν από τον μεγάλο καύσωνα που θα χτυπήσει την Τρίτη και την Τετάρτη τη χώρα μας.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Σπάρτη, όπου ο υδράργυρος έδειξε 42,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ακολουθούν οι Κροκεές Λακωνίας με 42,3, ο Μυστράς και το Κρανίδι με 42,1, η Καλαμάτα και η Μεγαλόπολη με 41,7.

Το πρωτοφανές «κύμα» καύσωνα στην πατρίδα μας φθάνει στο φινάλε του, αλλά με ρεκόρ θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου. Αναλυτικά, αύριο (25/07) περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40℃ με 42℃, πολύ τοπικά και τους 43℃ με 44℃, μέχρι 38℃ με 40℃ στα νησιά. Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26℃ μέχρι 41℃. Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22℃ έως 37℃.

Η Τετάρτη θα περάσει με ήλιο παντού. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοί – νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία εξαιρετικά υψηλή, έως 44℃ με 46℃ στα ηπειρωτικά, έως 42℃ στα νησιά.

Όσο για την Πέμπτη, ύστερα από δεκαπέντε «καυτές» ημέρες, η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση ύψους μέχρι και 10℃, με τοπικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες ειδικά στο Ιόνιο θα φθάνουν τα 7, πιθανώς και 8 μποφόρ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή