Φωτιά στην Κάρυστο: Ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα - Νέο μήνυμα για εκκένωση τη νύχτα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα με σκοπό να μπορέσουν να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο

Κάρυστος, φωτιά
Newsbomb.gr/Σωτήρης Σκουλούδης
1'

Ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα στην Κάρυστο για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο μέτωπο της Καρύστου υπήρχε μεγάλη αναζωπύρωση στο Πλατανιστό. Κι αυτός ήταν ο λόγος που πριν τις 02:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση προς Κάρυστο. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη. Μάχη με τις φλόγες δίνουν, επίσης, 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το MEGA, από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα με σκοπό να μπορέσουν να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις, που είναι διάσπαρτες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι κάτοικοι δεν έχουν εγκαταλείψει το χωριό Πλατανιστός. «Σε εμένα δεν ήρθε τίποτα γιατί δεν πιάνει το κινητό σε κάποια σημεία». «Τι να κάνουμε; Να αφήσουμε την περιουσία μας να καεί;», λένε οι κάτοικοι του χωριού Πλατανιστός.

Οι κάτοικοι του Πλατανιστού τονίζουν ότι κινδύνευσε ο οικισμός Ποτάμι τη νύχτα. «Από κάτω είχε πρόβλημα. Ήρθαν τα πυροσβεστικά, έριξαν νερό, έκαναν ό,τι μπόρεσαν», αναφέρουν οι κάτοικοι για να προσθέσουν: «Όταν έχεις νερό, δεν κινδυνεύεις να καείς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή