Φωτιά στη Ρόδο: Πώς ένας Έλληνας βοήθησε Βρετανίδα τουρίστρια να σωθεί από την πυρκαγιά

Η Amy από τη Βρετανία βρισκόταν για διακοπές στη Ρόδο με τον σύντροφό της και την 11χρονη κόρη τους, όταν τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή λόγω της φωτιάς

Ρόδος, φωτιά, τουρίστρια
TikTok
3'

Η φωτιά στη Ρόδο με τους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν έκανε μια γυναίκα να ξεσπάσει σε κλάματα. Η γυναίκα αυτή βούρκωσε όταν έφερε ξανά στη μνήμη της τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη Ρόδο όταν έπρεπε μαζί με την οικογένειά της να τρέξουν για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, η Amy από τη Βρετανία βρισκόταν για διακοπές στη Ρόδο με τον σύντροφό της και την 11χρονη κόρη τους, όταν τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή λόγω της φωτιάς, όπως αναφέρει η New York Post.

Σε ένα απόσπασμα που μοιράστηκε στο TikTok και στο Instagram, η Βρετανίδα ανέφερε ότι οι φλόγες ήταν τόσο κοντά στο ξενοδοχείο, όπου έμεναν στη Ρόδο και τελικά οι επισκέπτες ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να εκκενώσουν το ξενοδοχείο.

«Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε ή να δούμε σωστά, οπότε απλά τρέξαμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο», θυμήθηκε η Amy ενώ ξέσπασε σε κλάματα. «Μας έβαλαν σε λεωφορεία για ένα διαφορετικό ξενοδοχείο». Τα πράγματα χειροτέρεψαν ξαφνικά και «το προσωπικό του ξενοδοχείου απλώς έτρεξε και μας είπε να φύγουμε». Η μητέρα ανέφερε ακόμη ότι έπρεπε να περπατήσουν χιλιόμετρα στο δρόμο, με τη φωτιά «να είναι πίσω μας».

https://www.instagram.com/reel/CvC-CIvtoPj/

«Είμαι απόλυτα τραυματισμένη από το γεγονός ότι σκεφτόμουν “πού θα πάω την κόρη μου για τις τελευταίες της στιγμές όταν μας προλάβει η φωτιά, τι θα της πω”, καθώς έτρεχα να ξεφύγω και προσπαθούσα να σώσω τη ζωή της», ανέφερε η Amy σε ανάρτησή της στο Instagram.

Είπε ακόμη ότι αν δεν ήταν ένας Έλληνας που τις έβαλε στο πίσω μέρος του φορτηγού του, δεν θα είχαν επιβιώσει. Τις πήγε σε μια παραλία πριν τα σκάφη διάσωσης τις μεταφέρουν -μαζί με άλλους αποκλεισμένους τουρίστες- σε ένα κοντινό σχολείο – καταφύγιο. «Την ευγνωμοσύνη που έχω στην καρδιά μου για εκείνον τον άνδρα που μας έσωσε, δεν θα μπορέσω ποτέ να την εκφράσω με λόγια», είπε. «Μας έσωσε τη ζωή και καταφέρνοντας να ανέβουμε στις βάρκες – οι άνθρωποι ούρλιαζαν κρεμασμένοι, τα παιδιά ούρλιαζαν… και δεν ξέραμε αν θα προλαβαίναμε να επιβιβαστούμε».

Η Amy είπε ότι ήταν το πιο τραυματικό πράγμα που είχε ζήσει, πριν αποκαλύψει ότι τώρα είναι ασφαλείς σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

«Εγώ, ο σύντροφός μου και η κόρη μου επιβιώσαμε πριν από 14 ώρες χάρη σε έναν Έλληνα που μας έσωσε τη ζωή. Του χρωστάμε τα πάντα», εξήγησε. «Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει το τραύμα που περάσαμε. Και είμαι τόσο ευγνώμων στον ελληνικό λαό που έσωσε τη ζωή μας και για τη δύναμή μας να αγωνιστούμε για την οικογένειά μας και να φτάσουμε στην ασφάλεια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή