Φωτιά τώρα: Ολονύχτιες μάχες σε διάφορες περιοχές της χώρας

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Πύρινο εφιάλτη ζουν για ένα ακόμα βράδυ οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της χώρας.
Χάρης Γκίκας / Newsbomb.gr
1'

Μεγάλη μάχη δίνεται στις φωτιές της Μαγνησίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά το βράδυ της Πέμπτης, το πρόβλημα στο μέτωπο στο Βελεστίνο εντοπίζεται στις Μικροθήβες. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να ανακόψουν τη φωτιά.

Ένα ακόμα μέτωπο που απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι αυτό στο Δρυόφυτο του δήμου Ζηρού, στην Πρέβεζα. Η φωτιά στην περιοχή ξέσπασε στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της ΛΕΚ Πρέβεζας, ενώ το απόγευμα συνέδραμαν και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι σε εξέλιξη στην κορυφογραμμή του βουνού και δεν βρίσκεται κοντά σε οικισμούς.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο.

Στη Ρόδο υπήρχαν αναζωπυρώσεις την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της μέρας κυρίως στο Βάτι αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί.

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τέλος, ύφεση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά στην Κάρυστο.