Φωτιά στη Μαγνησία: Πρωτοφανής η καταστροφή από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Ισχυρές εκρήξεις, συγκλόνισαν την Πέμπτη (27/7) περιοχές της Μαγνησίας. Οι εντάσεις ήταν τόσο ισχυρές, που ακούστηκαν μέχρι την πόλη Βόλου.

Φωτιά στη Μαγνησία: Πρωτοφανής η καταστροφή από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο
1'

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 17:45 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, ήταν σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη μέρα.

Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έκανε μια πορεία αρκετών χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 19:18.

Οι εκρήξεις προήλθαν από την αποθήκη πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή.

Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε στις 17:45 όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.

Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112 στις 19:50.

Από τις εκρήξεις έσπασαν τζάμια σε πολλά σπίτια και καταστήματα, κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή