Σε ποιες περιοχές καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών – Το 80% αυτών αφορούν Έλληνες

Τα περισσότερα περιστατικά πνιγμού αφορούν ηλικιωμένους.
1'

Πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια των λουόμενων στις παραλίες έδωσε Μάριος Μυρωνάκης, πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας.
Μιλώντας στο MEGA ο κος Μυρωνάκης τόνισε πως τα στατιστικά δείχνουν πως το 80% των περιστατικών πνιγμού αφορά Έλληνες, γεγονός που μαρτυρά ότι «οι Έλληνες ξέρουν να επιπλέουν, όχι να κολυμπούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε πως τα περισσότερα περιστατικά πνιγμού αφορούν ηλικιωμένους, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει πάντα να επιβλέπουν τα παιδιά τους στην παραλία.

«Ερχόμαστε από δύο χρόνια πανδημίας κι έχουμε ένα πρωτοφανές καύσωνα. Όταν ένας άνθρωπος 75 χρονών πάει στη θάλασσα με αυτές τις συνθήκες, αυτό μπορεί να έχει κακή κατάληξη», δήλωσε.

«Αυτό που παρατηρούμε ότι παρότι έχουμε θωρακίσει τις πολυσύχναστες παραλίες με σύγχρονα σωστικά μέσα, παρόλα αυτά λόγω της μεγάλης ακτογραμμής και του ωραρίου μας, που είναι 10:00 – 18:00, έχουμε περιστατικά που συμβαίνουν εκτός ωραρίου ή σε παραλίες που δεν επιβλέπουμε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε πως στα νησιά τα περιστατικά πνιγμών είναι ελάχιστα, με τα περισσότερα περιστατικά να σημειώνονται στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως στις περιοχές της Αττικής, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Όσον αφορά τα περιστατικά πνιγμών στις πισίνες δήλωσε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά μετά την επικαιροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την εκπαίδευση των ναυαγοσωστών το 2020.