Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

 Μια προσαγωγή για τη μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βλάσιο Τρίπολης που βρίσκεται σε εξέλιξη και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
3'

Στην προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον Άγιο Βλάσιο Τρίπολης οδηγήθηκαν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό ο οποίος θεωρείται υπόπτος για εμπρησμό

Την ίδια ώρα η μάχη με τις φλόγες στην Τρίπολη συνεχίζεται και τη νύχτα με στόχο να μην περάσει η φωτιά από τους Αγίους Θεοδώρους και επεκταθεί προς το Μαίναλο.

Η φωτιά καίει από το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εστίες γεγονός που κινεί περισσότερες υποψίες για το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arcadiaportal, υπήρξε και μία ακόμα εστία φωτιάς έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ωστόσο, ένας περαστικός είδε έγκαρια την εστία και ενημέρωσε την Πυροσβεστική που άμεσα την έσβησε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, έχουν κλείσει οι δρόμοι προς το Νοσοκομείο και προς το Περθώρι, ενώ οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, μίλησε νωρίτερα στο Newsbomb.gr και υποστήριξε πως γίνεται μεγάλη μάχη για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. «Είναι μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος, πυκνό, πάνω από την πόλη της Τρίπολης. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με τα εναέρια μέσα, για όσο ακόμα επιχειρούν, και τα πεζοπόρα τμήματα. Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αλλά ελπίζουμε να τη θέσουν σύντομα», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, δεν απειλούνται κατοικίες ή εγκαταστάσεις καθώς η φωτιά καίει περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την πόλη, όμως, όπως ανέφερε το σημείο όπου βρίσκεται το μέτωπο είναι στις παρυφές του Μαίναλου. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, επιχείρησαν έξι αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Σέρρες

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Βαμβακόφυτο Σερρών, όπου επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα, στην κατάσβεση επιχείρησε και ένα ελικόπτερο.

58 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 18:00 της Κυριακής (6/8), μέχρι τις 18:00 της Δευτέρας (7/8), ξέσπασαν 58 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή