Νέα Φιλαδέλφεια: Το κομβόι των Κροατών – Από την είσοδο στην Ελλάδα μέχρι το χάος στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η διαδρομή των Κροατών χούλιγκαν από το Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας
2'

Συνεχίζονται τα ερωτήματα για το πώς οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφεραν και πέρασαν τα σύνορα χωρίς να τους σταματήσει κανείς αν και είχε απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία.

Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Αυγούστου μέχρι τις 06:00 το πρωί 35 αυτοκίνητα και βανάκια ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ και πέρασαν τμηματικά στο Μαυροβούνιο.

Από την Αλβανία, έφθασαν στα σύνορα στην Κακαβιά στις 13:00 το μεσημέρι και μέσω της Ιονίας Οδού έφθασαν στις 20:00 στα διόδια της Πάτρας. Έκαναν μια στάση στο Κιάτο και από εκεί έσπασαν σε ομάδες για να μην εντοπιστούν.

Στις 22:00 δέκα αυτοκίνητα από τα 35 έφτασαν στα διόδια της Ελευσίνας, πέρασαν τα διόδια και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους. Στις 23:00 αποβιβάστηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ, Ειρήνη, πήραν τον ηλεκτρικό και κατέβηκαν στην στάση Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια έφτασαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε το χάος με τους φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και απλούς πολίτες να τρέχουν να σωθούν, ενώ όσοι βρίσκονταν στις καφετέριες βρήκαν μέσα σε αυτές καταφύγιο.

Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε χτυπήματα και αιμόφυρτος μπόρεσε να διανύσει μόλις 50 μέτρα για να φτάσει στο περίπτερο. Η υπάλληλος έκανε ότι μπορούσε για να τον βοηθήσει με τον άτυχο 29χρονο για δέκα λεπτά να έχει ακόμα τις αισθήσεις του.

Στις 23:45 το ασθενοφόρο τον διακόμισε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.