Νέα Φιλαδέλφεια: Δέκα αστυνομικοί παρακολουθούσαν από μακριά τους Κροάτες χούλιγκαν

Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια συνολικά θα εξεταστούν 15 έως 20 αστυνομικοί από όλο το φάσμα των διευθύνσεων από Κακαβιά έως και Αττική, ενώ στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.   
Νέα Φιλαδέλφεια: Δέκα αστυνομικοί παρακολουθούσαν από μακριά τους Κροάτες χούλιγκαν
2'

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ για την δράση της αστυνομίας την ώρα που οι Κροάτες χούλιγκαν κινούνταν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και αφότου ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, για παραλείψεις αλλά και την απόδοση ευθυνών για όλα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, μετά την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ότι τις 22:55, 100 άτομα βρίσκονταν με κουκούλες και εξοπλισμένοι και συνεχίζουν την πορεία τους και φτάνουν στις 23:00 στον σταθμό του Περισσού.

Την ώρα που οι 150 χούλιγκαν ουσιαστικά ενώνονται και κινούνται προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνεται εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να κινηθούν προς τα εκεί οι ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. αλλά και της ομάδας Δράσης. Φτάνουν περίπου 10 αστυνομικοί με μοτοσικλέτες, με την εντολή να είναι να προβούν σε διακριτική παρακολούθηση και να ενημερώσουν για τις κινήσεις των Κροατών.

Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων από κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό ή εντολή μετακίνησης ΟΠΚΕ ή ΜΑΤ προκειμένου να φύγουν από στατικές φυλάξεις και να μεταβούν στο γήπεδο για τη διάσπαση των χούλιγκαν και την αποτροπή της συμπλοκής.

Αξιωματικός των ΜΑΤ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με ένα δακρυγόνο δε θα είχε γίνει τίποτα από αυτά που ακολούθησαν».

Υπήρχαν αναφορές για μεμονωμένες συμπλοκές γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ήταν ήδη αργά καθώς ο 29χρονος είχε δεχθεί την δολοφονική επίθεση. Αφότου ο νεαρός είχε ήδη χάσει τη ζωή του, οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ προέβησαν στις 94 συλλήψεις, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας.

Συνολικά θα εξεταστούν 15 έως 20 αστυνομικοί από όλο το φάσμα των διευθύνσεων από Κακαβιά έως και Αττική, ενώ στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή