Βρετανικό Μουσείο: Απολύθηκε εργαζόμενος για αντικείμενα που «έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν ζημιές»

Βρετανικό Μουσείο: Αστυνομία άνοιξε έρευνα, μετά από μια σειρά αντικειμένων από συλλογή που διαπιστώθηκε ότι «έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν καταστραφεί», όπως αναφέρει το μουσείο.

Βρετανικό Μουσείο: Απολύθηκε εργαζόμενος για αντικείμενα που «έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν ζημιές»
3'

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού και η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά θησαυρών «αγνοούμενων, κλεμμένων ή κατεστραμμένων».

Αντικείμενα όπως χρυσός, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι από ημιπολύτιμους λίθους ήταν μεταξύ εκείνων που έλειπαν από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε αποθήκη, είπε το μουσείο.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ είπε ότι το μουσείο θα «κάνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάκτηση αντικειμένων» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλώ για όλους τους συναδέλφους όταν λέω ότι παίρνουμε τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε πολύ σοβαρά».

Θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε, πρόσθεσε το μουσείο.

Η Διοίκηση Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διενεργεί έρευνα αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησε επίσης μια ανεξάρτητη αναθεώρηση της ασφάλειας.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχούσαν εξαιρετικά όταν μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι τα αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί».

Και πρόσθεσε: «Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλαμε έκτακτα μέτρα για να αυξήσουμε την ασφάλεια, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη αναθεώρηση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να μάθουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο». Ο κ. Φίσερ πρόσθεσε ότι ο οργανισμός «έθεσε ένα τέλος σε αυτό» και ήταν «αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

«Κανένα από τα αντικείμενα, που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ., δεν είχε εκτεθεί πρόσφατα και φυλάσσονταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς», ανέφερε το μουσείο.

«Επίπονη δουλειά»

Η ανεξάρτητη έρευνα του μουσείου θα διευθύνεται από τον πρώην διαχειριστή Sir Nigel Boardman και την Αρχιφύλακα Lucy D'Orsi, της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών.

Θα παράσχουν συστάσεις σχετικά με μελλοντικές ρυθμίσεις ασφαλείας και θα ξεκινήσουν «ένα δυναμικό πρόγραμμα για την ανάκτηση των αντικειμένων που λείπουν», σύμφωνα με το μουσείο.

Ο Sir Nigel είπε: «Θα είναι μια επίπονη δουλειά, με τη συμμετοχή εσωτερικών και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, αλλά αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα, όσο καιρό κι αν χρειαστεί, και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που έχουμε ήδη λάβει».

Το αξιοθέατο που εδρεύει στο Μπλούμσμπερι βλέπει πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Πηγή: BBCNews

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Επιβατική αμαξοστοιχία παρέσυρε αυτοκίνητο – Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου

Φωτιά στη Χαβάη: Εντοπίστηκαν 60 αγνοούμενοι - 106 νεκροί - Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή