Φωτιά στη Βοιωτία: Κάηκαν αυτοκίνητα - Συγκλονιστικό οδοιπορικό του Newsbomb.gr

Φωτιά: Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στον Πρόδρομο Βοιωτίας.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
2'

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς εξαιτίας της σοβαρότητας του συμβάντος στάλθηκαν δύο μηνήματα 112 με λίγα λεπτά διαφορά μεταξύ τους.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από σπίτι στο τέλος του χωριού όπου γινόταν εργασίες και ενώ οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί. Οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν σε δασική έκταση και το πύρινο μέτωπο πήρες γρήγορα διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό η φωτιά στη Βοιωτία είναι ανατολικά στην παραλία Σαράντη, η οποία έχει εκκενωθεί.

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά βρήκε τραγικό θάνατο ένας άτυχος ηλικιωμένος ο οποίος προσπάθησε να σώσει το ποιμνιοστάσιο του στα Χώστια από την καταστροφική πυρκαγιά και εκεί έχασε τη ζωή του άγνωστο αν λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις ή τον πρόλαβαν ζωντανό οι φλόγες σύμφωνα με το Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου.«Υπάρχει πληροφορία για τον θάνατο ενός ανθρώπου ο οποίος βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του, δεν ξέρω να σας πω αν πέθανε απο εγκαύματα ή απο αναθυμιάσεις», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Δήμαρχος Θηβαίων, μιλώντας για την μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι το έργο της πυροσεβστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσε το πύρινο μέτωπο στο πέρασμά του στην gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Άβαντα

Σε εξέλιξη φωτιές σε Εύβοια, Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη - Απειλούνται σπίτια, άνεμοι 9 μποφόρ

Η ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής - Δραματική έκκληση για τις επόμενες ώρες