«Προβληματισμός» για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Έβρο - Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Έντονη ανησυχία υπάρχει στις Αρχές Ασφαλείας της χώρας για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου

«Προβληματισμός» για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Έβρο - Στις έρευνες και η ΕΥΠ
2'

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες Δευτέρα, ξέσπασαν 65 πυρκαγιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα οι 15 εκ των οποίων στην περιοχή του Έβρου!

Και μάλιστα σε περιοχές όπως το δάσος της Δαδιάς όπου υπάρχουν πολλά μονοπάτια διακίνησης παράνομων μεταναστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή έγιναν στάχτη πάνω από 75.000 στρέμματα, ενώ παράλληλα με τα μέτωπα της φωτιάς σημειώνεται ότι 900 μετανάστες την ημέρα επιχειρούν «εισβολή» στα σύνορα! Τις τελευταίες ημέρες δηλαδή, παράλληλα με τις καταστροφικές πυρκαγιές γίνονται και προσπάθειες εισβολής…

Το όλο σκηνικό προκαλεί προβληματισμό στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε την είσοδο περίπου 900 παράτυπων μεταναστών ανά ημέρα το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, από 14 Αυγούστου και ώρα 06.00 έως 17 Αυγούστου την ίδια ώρα (06.00), ο συνολικός αριθμός αποτροπών εισόδου παράτυπων μεταναστών ανήλθε στις 2.720. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 85 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου και 29 διακινητών παράτυπων μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τους 12 εκ των συλληφθέντων στην περιοχή του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι, το διάστημα από 28 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου, η ΕΛΑΣ -στη Μακεδονία και τη Θράκη- είχε συλλάβει άλλους 58 διακινητές παράτυπων μεταναστών. Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στη βάση της τήρησης της νομιμότητας, με γνώμονα τον δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε εκ νέου ο πυρήνας του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, που καταστρέφουν, για ακόμη μία φορά, δάση και κατοικίες. Μόλις το προηγούμενο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές.

Για τους παραπάνω λόγους δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία η εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στις πυρκαγιές (παράλληλα με τις έρευνες της πυροσβεστικής) καθώς επίσης και το γεγονός ότι στην περιοχή μετέβη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή