Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: 22χλμ κάλυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Με 22χλμ «έτρεχε» κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο.
2'

Η φωτιά έτρεξε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία συγκλονιστική απόσταση περίπου 22 χλμ!

Ενώ πριν από 24 ώρες φαινόταν ότι οι περισσότερες εστίες φωτιάς έχουν τεθεί υπό έλεγχο στα δυτικά και βόρεια του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης, από το μεσημέρι και μετά υπήρξαν εκατοντάδες αναζωπυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε ο οικισμός της Μάκρης, μόλις άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ενδείξεις για την πορεία της φωτιάς από τα ΒΑ.

Στις 3:30 πμ οδηγώντας προς Αλεξανδρούπολη, ήταν ορατές οι φλόγες περίπου 800μ πάνω από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Ο άνεμος δεν ήταν ισχυρός, και σε 2,5 ώρες θα επιχειρούσαν τα πτητικά μέσα. Η φωτιά έκαιγε πολύ, αλλά δεν έδειχνε γρήγορη εξάπλωση.

Όπως αναφέρει το evros24.gr, σήμερα το πρωί το Beyond EO Centre NOA ανέφερε εκατοντάδες εστίες φωτιάς εντός του ελαιώνα της Μάκρης βόρεια της παλιάς επαρχιακής οδού και της Εγνατίας Οδού.

Στην περιοχή επικρατούν πυκνοί καπνοί, οπότε δεν είναι ορατές οι εστίες ή το μέγεθος της καταστροφής που αντιστοιχεί σε κάθε κουκίδα. Ο οικισμός της Μάκρης γλύτωσε τη δύσκολη αυτή νύχτα, ενώ πτητικά μέσα επιχειρούν.

Οι αισθητήρες VIIRS αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ωρών, η φωτιά ενώθηκε με αυτή που ξεκίνησε χθες το πρωί στη Δαδιά, τέμνοντας εγκάρσια τον Δρυμό της Νίψας και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Βοιωτία: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα

Live Blog: Απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά - Καίγονται σπίτια στη Φυλή

Πληροφορίες για απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς