Μπέος: Είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες – Το 90% του Βόλου δεν έχει ρεύμα

Σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος περιέγραψε την κατάσταση μετά την επέλαση της Κακοκαιρίας «Daniel»
Eurokinissi
1'

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε απευθείας σύνδεση από το δημαρχείο της πόλης, για τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο.

«50% περισσότερο το νερό που έπεσε στον Βόλο, από ότι σε Μάνδρα και στην κακοκαιρία του “Ιανού”» τόνισε ο κ. Μπέος και συνέχισε: «Στο 90% της πόλης δεν υπάρχει ρεύμα, ίντερνετ, τηλέφωνα. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να απεγκλωβίσουμε οικογένειες με JCB. Αισθάνομαι απογοητευμένος που δε μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Από χθες έβγαλα ανακοινώσεις, για την αποφυγή μετακινήσεων και δυστυχώς είχαμε δύο απώλειες ζωής. Γίνονται προσπάθειες από όλους να βρούμε τον δεύτερο που αγνοείται. Ήμουν παρών στο περιστατικό. Ολόκληρος χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο. Έφτασαν πέντε λεπτά μετά από το τραγικό συμβάν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δυστυχώς, οι προβλέψεις είναι πολύ δυσάρεστες για όλους εμάς. Κάνω μία έκκληση να παραμείνουν στα σπίτια και να ανέβουν όσο μπορούν πιο ψηλά. Θα συνεχίζει να βρέχει μέχρι αύριο στις 12.00.

Από τη στιγμή που ξεχείλισαν οι χείμαρροι, μπήκε το νερό στην πόλη. Η θάλασσα έγινε καφετί με κλαδιά, με φερτές ύλες. Δεν είναι χιόνι που το μάζευα. Εδώ που να πάει το νερό; Να το πιούμε; Είναι πέρα από την ανθρώπινη λογική και τις ανθρώπινες δυνατότητες. Να μην έχουμε θύματα. Εδώ είμαστε τον Βόλο να τον κάνουμε πάλι όμορφο».