Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε οικισμός στην Καρδίτσα - Ασφαλείς οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι του οικισμού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούνται σε κλειστό γυμναστήριο 

karditsa
2'

Περί τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης έσπασε το ανάχωμα του Καράμπαλη προς τον οικισμό της Μαύρικα στην Καρδίτσα, ο οποίος και πλημμύρισε. Είχε προηγηθεί εκκένωση αρκετές ώρες πριν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι του οικισμού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούνται στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Εν τω μεταξύ πιθανολογείται πως το ποτάμι έχει σπάσει και από την απέναντι πλευρά, αν και αυτό προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, που μίλησε στο KarditsaLive.Net.

Η εικόνα που έχουμε τόνισε, από τους ανθρώπους που βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο είναι πως υπάρχει ένα σπάσιμο προς την πλευρά της Μαύρικας.

Ο κ Νούσιος βρισκόταν στην γέφυρα στον Καράμπαλη και μας ενημέρωσε ότι η στάθμη έχει ανεβεί από το πρωί και βρίσκεται σε οριακό σημείο. Νωρίτερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα βρέθηκε στην γέφυρα, όπου η στάθμη του νερού υπολογίζεται ότι απέχει από αυτή περί 40 εκατοστά. Μάλιστα η ορμή των νερών είχε παρασύρει μπάλες με άχυρό από κάποια κτηνοτροφική εγκατάσταση, που σφήνωναν στην γέφυρα και προσπαθούσαν τα μηχανήματα να τις απομακρύνουν για να μην εμποδίζεται η ροή του νερού.

Εν τω μεταξύ μέσα στην πόλη η κατάσταση είναι σαφώς επιδεινούμενη σε σχέση με το πρωί. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της Ανδρέα Παπανδρέου που κατεβάζει πολύ νερό και η διασταύρωση με την Καποδιστρίου στα φανάρια είναι αδιάβατη. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και άλλοι δρόμοι της πόλης με το νερό της βροχής να βρίσκεται πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων και να έχει εισχωρήσει και σε καταστήματα αλλά και οικίες.

Την ύπαρξη επιπλέον προβλημάτων μας επιβεβαίωσε και το γραφείο τύπου του Δήμου. Έχουν πλημμυρίσει αρκετά υπόγεια σπιτιών αλλά και σπίτια, μας είπαν και απεύθυναν έκκληση να γίνει κατανοητό πως αυτό που προέχει είναι να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Πρέπει όλοι κατέληξαν να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων και να φροντίζουν να βρίσκονται προστατευμένοι, καθώς οι ώρες είναι δύσκολες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή