Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του «112» για εκκένωση της περιοχής Νομή στα Τρίκαλα

Μήνυμα της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προς τους κατοίκους της περιοχής Νομή στα Τρίκαλα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.
trikalavoice.gr
1'

Συνεχίζεται το «σαρωτικό» πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ, υπάρχουν και αγνοούμενοι. Σε πολλά μέρη της χώρας καταγράφονται εικόνες Αποκάλυψης, με ορμητικά νερά και χειμάρρους να παρασέρνουν ό,τι βρέθηκε στον διάβα τους.

Πριν από μερικά λεπτά (06/09), το «112» απέστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Νομή Τρικάλων να εκκενώσουν προς την πόλη, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Νύχτα αγωνίας στα Τρίκαλα, αναστάτωση για τους πολίτες των παρόχθιων περιοχών

Οι εκκλήσεις φορέων του Δήμου για μεγάλη προσοχή είναι συνεχείς, εξαιτίας της επέλασης του “Daniel”. Ο Ληθαίος ποταμός βρίσκεται στα «κόκκινα», ενώ, ήδη σε αρκετά σημεία, όπως η γέφυρα Αρριανού και η οδός Σατωβριάνδου, το ποτάμι έχει καλύψει τα πάντα. Στην αντιπέρα όχθη, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ντίνος Μπάρδας και ο προϊστάμενος «Πρασίνου» του Δήμου Τρικκαίων, Σωτήρης Χελιδώνης, διαμόρφωναν νέα αναχώματα, ώστε να αποφευχθεί η πλημμυρίδα και από εκείνη την πλευρά.

Αντίστοιχα και ο Αγιαμονιώτης έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία, με το Φλαμούλι αυτή τη στιγμή να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης. Μαζί με το νερό που κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα, υπάρχει και μεγάλος όγκος φερτών υλικών.

Σχετικές ειδήσεις