Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λαμία - «Καταστραφήκαμε, έτσι πλημμυρίσαμε»

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο» ανέφεραν οι κάτοικοι
2'

Απίστευτες είναι οι εικόνες που ακολουθούν την τεράστια καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης.

Ο χείμαρρος που ξεκίνησε πίσω από τον ΟΑΕΔ κατέληξε στην κάτω είσοδο της Μεγάλης Βρύσης παρασέρνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα του. Οι κάτοικοι της περιοχής όπως και κανείς δεν έχουν λόγια για το αποτύπωμα της καταστροφής.

«Kαταστραφήκαμε. Δεν έχουμε που να μείνουμε, ούτε 2η αλλαξιά ρούχα» τονίζουν στο lamianow.gr. «Mου παρέσυρε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία αυτοκίνητα, το σπίτι μου καταστράφηκε ολοσχερώς” συμπληρώνει άλλος πλημμυροπαθής.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Καταστραφήκαμε. Μόλις είχα τελειώσει το σπίτι μου και ετοιμαζόμουν να μπω μέσα και καταστράφηκαν όλα... δεν ξέρω τι έγινε. Δεν καθάρισαν τα φρεάτια, δεν καθάρισαν τίποτα. Δεν ξέρω τι έγινε. Από το 1994 δεν έχει καθαριστεί τίποτα. Eδώ στο αντιπλημμυρικό που είχε γίνει κάποτε μπορεί να μπει ένα bobcat Που είναι τα αντιπλημμυρικά; Τίποτα δεν έχει γίνει. Για αυτό πλημμυρίσαμε» τονίζει μια άλλη κυρία που συμπληρώνει : «Η μητέρα μου ανέβηκε στα παράθυρα για να γλιτώσει».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε συνεργείο του δήμου για να καταγράψει τα προβλήματα ενώ το παρών έδωσαν και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Στερεάς Πολύζος Ζώης. Δεν έλειψαν μάλιστα και στιγμές έντασης κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή και για αρκετές επιχειρήσεις. «Μόνο τα μηχανήματα που ακόμη δεν ξέρουμε αν δουλεύουν κάνουν πάνω από 150.000 ευρώ. Αφήστε τι έγινε στο υπόλοιπο μαγαζί, δείτε τις εικόνες» μας τόνισε επαγγελματίας της περιοχής.

Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ αρκετοί πλημμυροπαθείς μιλούσαν για αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν ποτέ και δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση. «Μπαζώσαν το ρέμα και δείτε τώρα τα αποτελέσματα», ανέφερε άλλος κάτοικος.

Πηγή: lamianow.gr