Κακοκαιρία Daniel: Τι έλεγε και τι (δεν) έκανε ο Καλογιάννης για τη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την έλλειψη σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, διαχείρισης υποδομών, ιδιαίτερα όσοι για πολλά χρόνια την διοίκηση στα χέρια τους.
1'

Ο κ. Καλογιάννης Δήμαρχος Λάρισας για 9 συναπτά έτη διαβεβαίωνε ότι «η Λάρισα δεν κινδυνεύει από πλημμύρες» υπογράμμιζοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Σε ότι αφορά τις πλημμύρες, η Λάρισα θεωρώ ότι από τις πιο θωρακισμένες πόλεις πανελλαδικά. Έχουμε από το 1985 ένα απο τα καλύτερα αποχετευτικά δίκτυα. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς και φροντίζουμε ώστε η ΔΕΥΑΛ να κρατά καθαρούς τους υπονόμους, να δουλεύουν τα αντλιοστάσια».

O ίδιος ο κ. Καλογιάννης τόνιζε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως «Δέκα χρόνια πριν συμπληρώθηκε η αντιπλημμυρική προστασία και με τα αντιπλημμυρικά έργα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού και την εκβάνθυνση της εξωτερικής κοίτης που χωρά 6 μέτρα νέρο για να μην κινδυνέψει η πόλη».

Φαίνεται μάλιστα να μην είχε καμία εικόνα της κατάστασης του Πηνειού Ποταμού που τώρα έχει υπερχειλίσει, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει το μεγάλο Ποτάμι της Θεσσαλίας είναι φουσκωμένο αλλά ακίνδυνο για την πόλη.

Παράλληλα με όλα όσα δεν έγιναν, τα ομολογουμένως πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλίας οδήγησαν σε μια μεγάλη καταστροφή και στο Δήμο Λάρισας, εξαιτίας όσων έγιναν.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΛ να μην κλείσουν το φράγμα της Γυρώνης είχε ως συνέπειες αφενός να πλημμυρίσει αφετέρου να νερά να επιστρέφουν και να ξεπηδούν από τις σχάρες αποχέτευσης, προκαλώντας τεράστια ζημιά στις περιοχές του Δήμου Λάρισας. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι πλημμύρισε το αντλιοστάσιο του Αγίου Θωμά με συνέπεια να μην απορροφούνται τα νερά.