Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστική μαρτυρία από την Καρδίτσα - «Ανέβηκαν στο πατάρι οι παππούδες»

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι των χωριών της Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστική μαρτυρία από την Καρδίτσα - «Ανέβηκαν στο πατάρι οι παππούδες»
1'

Η Καρδίτσα μετράει τις πληγές της από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τους κατοίκους να βιώνουν δραματικές στιγμές.

Τα χωριά στον κάμπο της Καρδίτσας παραμένουν ακόμη κάτω από μεγάλους όγκους νερού, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού, ο οποίος «κατάπιε» τα πάντα.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή ο κ. Νίκος Ζαχαρούλης, κάτοικος του δήμου Κιλελέρ στο OPEN: «Ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Η απόσταση από το ποτάμι είναι στα 5-6 χιλιόμετρα. Είναι σαν να πέφτουν τρία ποτάμια (στην εθνική οδό). Το νερό έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το πλημμυρικό φαινόμενο. Χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις και καλλιεργήσιμες ενώ κινδυνεύουν και χωριά. Στο Καλαμάκι έχουν πρόβλημα μεγάλο».

Μια κάτοικος από το χωριό Ερμήτσι Καρδίτσας, η κυρία Δήμητρα Μαντζέλου, μίλησε επίσης στην εκπομπή για τις τραγικές στιγμές που ζει, ενώ έχει πλημμυρίσει η περιουσία της.

«Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι και είχε πάει στην αδερφή μου στον Παλαμά. Και αποκλείστηκαν και εκεί. Μπήκε το νερό μέσα στο σπίτι, περισσότερο από μισό μέτρο. Ανέβηκαν στο πατάρι παππούδες, δύο παιδάκια, η μαμά μου και από εκεί τους βγάλανε με βάρκα και φιλοξενούνται σε μένα, στην πόλη της Καρδίτσας».

«Είναι μεγάλος ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε. Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο», τονίζει η κυρία Μαντζέλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή