Κακοκαιρία Daniel: Άνθρωποι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - «Και πού να πήγαινα;»

Αρκετοί είναι οι κάτοικοι στα χωριά της Μαγνησίας που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα ο Στρατός έχει ετοιμάσει στρατούς απολύμανσης για να μπορούν να πηγαίνουν όσοι συνδράμουν στη διάσωση αλλά και οι πολίτες
1'

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στο χωριό Μεταμόρφωση οι δρόμοι είναι ακόμα ποτάμια, με ολόκληρες περιουσίες να έχουν παραδοθεί στις λάσπες ή και να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Άνθρωποι είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται κάθε μέρα και περισσότερο.

Αρκετοί είναι και οι κάτοικοι που αρνήθηκαν να εκκενώσουν το χωριό και προτίμησαν να παραμείνουν οικειοθελώς στα σπίτια τους.

«Και που να πήγαινα; Προτίμησα να μείνω εδώ. Ο πρόεδρος (του χωριού) ήξερε ότι είμαι εδώ, είχαμε επικοινωνία», είπε ο κος Κώστας, κάτοικος της περιοχής.

Την ίδια στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις έστησαν στη Θεσσαλία πέντε σταθμούς απολύμανσης στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προσωπικό που έχει επιχειρήσει στις διασώσεις αλλά και πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για απολύμανση κατόπιν συνεννόησης.

Πέντε σταθμούς απολύμανσης έστησε στη Θεσσαλία ο στρατός
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ θα στήσει πέντε σταθμούς απολύμανσης στις περιοχής που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.