Πάτρα: 4 αιτίες θανάτου για την Τζωρτζίνα δίνει η ιατροδικαστής εκτός από... κεταμίνη
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο ιατροδικαστής ανατρέπει όσα είχαν ειπωθεί για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας κάνοντας λόγο για τέσσερις αιτίες θανάτου εκτός από την χορήγηση κεταμίνης!
Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, την οποία ο κύριος Κούγιας είχε χαρακτηρίσει ως «πυρηνικό όπλο», με την ίδια να δηλώνει πως μελέτησε τους φακέλους των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.
Η κυρία Δημακοπούλου ανέφερε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν σε θεραπευτική δόση, σύμφωνα με τον ALPHA, δίνοντας τέσσερις άλλες αιτίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο στο παιδί.
«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»
Τη δική της «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων της τοξικολογικής έρευνας, η οποία αποκάλυψε ότι η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έλαβε μεγάλη δόση κεταμίνης έδωσε στο δικαστήριο η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Πισπιρίγκου, Ουράνια Δημακοπούλου.
«Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δεν υπάρχει κλινικά, τοξικολογικά» είπε η μάρτυρας που παρέθεσε τη δική της εκδοχή για τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου του παιδιού. «Η κεταμίνη που είναι στα 6,5ml ανά λίτρο από τη βιβλιογραφία θεωρείται εντός θεραπευτικών ορίων. Αυτό μαζί με τις άλλες ουσίες που βρέθηκαν και δε σχολιάζονται δεν μου δίνει θάνατο από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Μας λέτε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στο νοσοκομείο;
Μάρτυρας: Δόθηκε στις 14/4 σίγουρα. Υπάρχει έγγραφο για 16/6 από γαστροστομία και μαζί δόθηκαν άλλες 4 ουσίες.
«Ο ιατροδικαστής πήρε αίμα από την καρδιακή κοιλότητα, γεγονός που μπορεί να εμφανίσει τις ουσίες ακόμα και δυο φορές πάνω από την ποσότητα που χορηγήθηκε. Η συγκέντρωση θα ήταν ψευδώς αυξημένη γιατί η καρδιά δίνει ψευδώς θετικά αποτελέσματα» υποστήριξε η κ. Δημακοπούλου σημειώνοντας πως «δεν είναι άρτια δομημένη η τοξικολογική έκθεση».
Προεδρος: Από τι πέθανε το παιδί;
Μάρτυρας: Η αιτία θανάτου μπορεί να είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ηωσινοφιλίας
Σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».
Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.
Αλ. Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία
Πρόεδρός: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.
Μάρτυρας. Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.
Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης
Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…
Η μάρτυρας άφησε αιχμές και για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος. «Τα 6,5 ml κεταμίνης είναι εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που τον ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένας ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».