ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ «ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΙ» ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ανήλικοι έχουν στήσει Fight Club σε σχολεία και αλάνες της Δυτικής Αττικής

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν όταν πέσει το σκοτάδι, σε μεγάλο Δήμο της Δυτικής Αττικής, καθώς ανήλικοι παίζουν μπουνιές σε αυτοσχέδιους αγώνες σε ένα ιδιότυπο, καθ΄όλα παράνομο φυσικά, «fight club», κάτω από τη μύτη γονέων και Αρχών...

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ανήλικοι έχουν στήσει Fight Club σε σχολεία και αλάνες της Δυτικής Αττικής
5'

«Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι: Δεν μιλάς για το Fight Club. Ο δεύτερος είναι: Δεν μιλάς για το Fight Club»!

Με αυτή την θρυλική ατάκα, ο Μπραντ Πιτ καλωσόριζε τους νεοσύλλεκτους στο Fight Club, στην ομώνυμη διάσημη ταινία του 1999.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Fight Club ήταν μια οργάνωση, στην οποία οι συμμετέχοντες έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της πίεσης της καθημερινότητας, ωστόσο τα αποτελέσματα στο φινάλε ήταν απρόβλεπτα.

Θα μπορούσε άραγε αυτή η αρρωστημένη ιδέα της ταινίας του David Fincher να βρει πρακτική εφαρμογή στο σήμερα; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι και, ακόμη χειρότερα, με ανήλικους σε ρόλο διοργανωτών και συμμετεχόντων! Όλα αυτά, κάτω από τη μύτη Αρχών, δασκάλων και γονέων, σε αλάνες και σχολεία της Δυτικής Αττικής...

Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που προκαλούν σοκ. Με ανήλικους να διοργανώνουν μέσα από τα social media αγώνες για ξύλο, με ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες και τους νικητές της αναμέτρησης.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεσή του τόσο τα στοιχεία της σελίδα που αναρτώνται οι αγώνες, όσο και την περιοχή της Δυτικής Αττικής που γίνονται όλα αυτά τα αδιανόητα, ωστόσο για λόγους προστασίας των ανήλικων δεν δύναται να τα δημοσιεύσουμε. Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι αυτοσχέδιοι αγώνες διοργανώνονται αρκετές φορές μέσα στον μήνα, σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά...

Σχολεία, εγκαταλελειμμένα κτήρια και αλάνες

Οι συμμετέχοντες δεν είναι πάνω από 16 ετών και τα ραντεβού κλείνονται μέσα από τα social media, είτε με μηνύματα, είτε με ανακοινώσεις στην εν λόγω σελίδα στο Instagram.

Αφού οριστεί το ραντεβού αλλά και οι δυο διαγωνιζόμενοι, στη συνέχεια ορίζεται και... διαιτητής, ο οποίος προφανώς είναι ανήλικος και επιφορτισμένος με την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων. Δηλαδή με απλά λόγια, ένα παιδί 15-16 χρονών αποφασίζει για την ασφάλεια των άλλων παιδιών!

Οι διαγωνιζόμενοι φορούν γάντια τις περισσότερες φορές, ενώ αν ένας από τους δυο βρεθεί στο έδαφος, τότε δεν επιτρέπεται να του επιτεθεί ο αντίπαλός τους. Έτσι, αποτρέπονται, συνήθως, και οι σοβαροί τραυματισμοί.

Τον αυτοσχέδιο αγώνα παρακολουθούν και άλλοι ανήλικοι που είναι στο «κόλπο», ωστόσο ΔΕΝ τους επιτρέπεται να τραβήξουν φωτογραφίες ή video με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυστηρά...

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας μηχανισμός «ασφαλείας» ώστε το όλο σκηνικό να μένει κρυφό. Οι αγώνες μεταδίδονται live, όχι από την σελίδα που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, αλλά μέσα από ιδιωτικά προφίλ, στα οποία θα πρέπει να γίνεις αποδεκτός από τον ιδιοκτήτη τους, για να δεις την αναμέτρηση. Άρα πρόσβαση έχουν μόνοι οι «μυημένοι».

Μιλάμε για πράγματα πέρα από κάθε φαντασία, με τα ραντεβού για ξύλο να διοργανώνονται αφού πέσει το πρώτο σκοτάδι, είτε σε πάρκα, είτε ακόμα και στις αυλές σχολείων, ή σε οικοδομές και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Έπαθλο δεν υπάρχει, παρά μόνο, κάτι σημαντικότερο για αυτές τις ηλικίες... Η υστεροφημία του νικητή. Τονίζεται ότι όσοι αγωνίζονται σε αυτό το fight club της Δυτικής Αττικής στην πραγματικότητα είναι φίλοι (!), και απλά αγωνίζονται για την πλάκα τους, ωστόσο οι μπουνιές και οι κλωτσιές που ανταλλάζουν δεν είναι καθόλου αστείες.

Μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο παραμένει το εξής: Υπάρχουν και άλλες τέτοιες λέσχες ξύλου διάσπαρτες στην Αττική και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;

Σοβαρό φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας

Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό ώστε να πει κανείς... «παιδιά είναι θα τσακωθούν». Γιατί η κατάσταση είναι πέρα από κάθε αρρωστημένη φαντασία. Αν αναλογιστεί κανείς πως τα παιδιά κλείνουν ραντεβού για ξύλο, τότε αυτόματα το πρόβλημα γίνεται πολυεπίπεδο και εμφανές πως η εφηβική παραβατικότητα έχει φωλιάσει στην κοινωνία μας.

Γιατί αυτά τα παιδιά, αύριο θα βγουν στο δρόμο με ένα αυτοκίνητο. Μεθαύριο θα γνωρίσουν μια κοπέλα και θα κάνουν οικογένεια. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς το τι γίνεται στα 16 τους, τότε…. τρέμει για το τι θα κάνουν στα 30 τους. Και, κυρίως, ποια είναι η σχέση τους με τη βία, όπως αυτή αναπτύχθηκε με αυτόν τον τρόπο, από τα εφηβικά τους χρόνια.

Πέρα από την εμφανή ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών, διότι όλοι φανταζόμαστε τι θα γίνει αν πέσει ένας «μαχητής» με το κεφάλι κάτω στο τσιμέντο ή χειρότερα, αυτό που θα πρέπει να υπερθεματιστεί είναι και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου. Των Αρχών και των βάσεων που εκπέμπονται και λαμβάνονται.

Και φυσικά όλων μας, και εμάς των δημοσιογράφων, που έχουμε το μέσο να προβάλλουμε τα σωστά πρότυπα.

Δυστυχώς η κοινωνία μας νοσεί. Και τα ραντεβού για ξύλο, οπαδικά και μη, δεν δείχνουν ένα καλύτερο μέλλον, παρά μια επιστροφή ολοταχώς στις πιο μαύρες εποχές...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή