Μυτιλήνη: Μακάβριες συμφωνίες τραυματιοφορέων με γραφείο τελετών

Υπάλληλος του νοσοκομείου Μυτιλήνης είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών 
3'

Υπάλληλοι νοσοκομείου στη Μυτιλήνη κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν στενά με γραφείο τελετών και έκαναν «χρυσές δουλειές» σε βάρος ετοιμοθάνατων ασθενών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αναφέρει το MEGA, η μακάβρια συμφωνία μεταξύ τραυματιοφορέα και γραφείου τελετών φαίνεαι πως είχε αρχίσει από το καλοκαίρι.

Ο 50χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Μυτιλήνης είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών και όταν έβλεπε έναν ασθενή να είναι σε σοβαρή κατάσταση ενημέρωνε τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών για να είναι σε ετοιμότητα.

Ο πατέρας του 48χρονου άνδρα που είναι ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών μιλάει αποκλειστικά στο Mega και αναφέρει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, που έχει αρχίσει από ανταγωνιστές τους.

«Εμείς έχουμε ένα μαγαζί το οποίο είναι 50-60 χρόνια. Μας ξέρει όλο το νησί. Μας ξέρει και μας προτιμάει και μας αγαπάει γιατί κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αντίζηλοι λόγω του ότι ζηλεύουν κάνουν ό,τι κάνουν. Έλαχε τώρα και πήρα κάποιες δουλειές παραπάνω εγώ και έγινε αυτό το θέμα», δήλωσε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Ο 50χρονος τραυματιοφορέας εργαζόταν με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο. Με την πρόσβαση που είχαν αποκτήσει στους ιατρικούς φακέλους των ασθενών, έβρισκαν τα τηλέφωνα από την οικογένεια τους και ενημέρωναν το γραφείο τελετών για να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Χίλια ευρώ για κάθε «πελάτη»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος του νοσοκομείου άρχισε να κινεί υποψίες από τις ακριβές αγορές που έκανε. Για κάθε «πελάτη» που έδινε στο γραφείο τελετών, φαίνεται να έπαιρνε το ποσό των 100€.

Πρόσθεσε ο πατέρας του κατηγορούμενου: «Είπαν ότι είχαμε συναλλαγές με αυτόν τον κύριο και μας έδινε της δουλειές. Δίχως αποδείξεις, δίχως τίποτα. Με τα λόγια. Όταν με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε: ”Είμαι στο νοσοκομείο”, είμαι υποχρεωμένος να πάω να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να μην τους ταλαιπωρώ και τους φέρνω εδώ στο μαγαζί».

Συνολικά 74 περιπτώσεις παραβίασης απορρήτου έχουν διαπιστωθεί, εκ των οποίων οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν και τις 26 τις είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του 48χρονου κατηγορούμενου.

«Να πάω πάνω στο νοσοκομείο, να πιάσω έναν άνθρωπο και να πω: ”Έχω γραφείο τελετών”… Ήταν μερικοί που πήγαιναν και χτυπούσαν τις πόρτες. Με όλο τον κόσμο γνωριζόμαστε και με αυτό το παιδί που κατηγορούν είναι από μωρά μαζί. Όποιος έχει γνωστό του τηλεφωνεί και κάνει τη δουλειά του», ανέφερε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Αρνείται πως πλήρωσε ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών ισχυρίστηκε πως δεν έδωσε ποτέ χρήματα στους δύο τραυματιοφορείς, παραδέχτηκε όμως στις Αρχές πως μάθαινε πληροφορίες σχετικά με τους ασθενείς.

«Έχω 2-3 περιπτώσεις κλινικά που είναι τώρα στην Αθήνα που πεθαίνουν και έχουμε μιλήσει τι θα κάνουμε άμα πεθάνει. Τέτοιο πράγμα δεν το περιμέναμε ποτέ ότι θα συμβεί».

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να απολογηθούν αύριο ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι ομιλίες ήταν φιλικές

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων, Γιάννης Πετρέλης, μίλησε στο Mega για την υπόθεση, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει το οικονομικό αντάλλαγμα.

«Ο ιδιοκτήτης είχε απλά μία φιλική σχέση με έναν τραυματιοφορέα. Υπάρχουν κάποιες κλήσεις που κουβέντιαζαν αλλά δεν υπήρχε οικονομικό αντάλλαγμα. Δεν τον ειδοποιούσε, αλλά μαθαινόταν ο θάνατος και απλώς το κουβέντιαζαν. Δεν πήγαινε αποκλειστικά αυτό το γραφείο, αλλά πήγαινε και ένα ακόμα γραφείο τελετών. Οι ομιλίες τους ήταν φιλικές».