Πώς θα νιώθουμε ζεστασιά όλη την ημέρα μέρα, στον προσωπικό μας χώρο

Το σπίτι είναι για όλη την οικογένεια το «καταφύγιο» που θέλει να γυρνά ξανά και ξανά μετά από μια φορτωμένη μέρα. Για αυτό χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο δράσης» για να κάνει το σπίτι να αποπνέει τη ζεστασιά που απολαμβάνουν όλα τα μέλη, ανεξαρτήτως… εξωτερικών συνθηκών.
Πώς θα νιώθουμε ζεστασιά όλη την ημέρα μέρα, στον προσωπικό μας χώρο
4'

Ο προσωπικός μας χώρος είναι το μέρος, στο οποίο έχουμε καθημερινά τη δυνατότητα να αισθανόμαστε την ζεστασιά που μας λείπει κατά την διάρκεια των εξωτερικών μας υποχρεώσεων. Και ενώ η μέρα μικραίνει, οι βροχές και οι καταιγίδες γίνονται όλο και πιο συχνές και το κρύο όλο και πιο τσουχτερό, είναι σίγουρο πως ο βασικός μας προβληματισμός είναι πώς θα διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό, χωρίς παρεμβάσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Επειδή δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε τυλιγμένοι με το πάπλωμα για να είμαστε ζεστοί, ούτε είναι εύκολο να απολαμβάνουμε τις οικογενειακές μαζώξεις στο σαλόνι μας αν ο χώρος δεν είναι αρκετά ζεστός για όλους, ψάξαμε τους τρόπους που θα σταματήσει να μας διαπερνάει το τσουχτερό κρύο, χωρίς όμως να χρειάζεται να δίνουμε εκεί ολόκληρο το εισόδημά μας. Μπορεί να μοιάζει με ουτοπία, όμως η αλήθεια είναι πως αρκεί να θέσουμε σε εφαρμογή μερικά tips εξοικονόμησης ενέργειας ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερη θέρμανση όλη την ημέρα, χωρίς έξτρα σπατάλες. Πώς; Με την αλλαγή μερικών καθημερινών συνηθειών μας.

Ο σωστός αερισμός του σπιτιού είναι το «κλειδί»

Η αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης που προσφέρει ο καθαρός αέρας, είναι απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσει η μέρα μας, ακόμα και τις πιο παγωμένες μέρες του χειμώνα.

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αερίζουμε το σπίτι μας; Η απάντηση «κρύβεται» σε γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις. Αυτή την σεζόν αποφεύγουμε να αερίζουμε το σπίτι πολύ ώρα, αφού αυτό θα οδηγήσει σε ένα παγωμένο «στρώμα» αέρα σε όλα μας τα έπιπλα. Αντιθέτως, αν αερίζουμε παράλληλα όλα τα δωμάτια του σπιτιού για 1-2 ώρες και μάλιστα τις ώρες που δεν έχουμε αναμμένο κάποιο μέσο θέρμανσης, τότε το σπίτι μας θα «πλημμυρίζει» από ανανεωμένο καθαρό αέρα, χωρίς να προλαβαίνει να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την εσωτερική θερμοκρασία παρά μόνο να θωρακίσει τα επιθυμητά επίπεδα.

Η χειμωνιάτικη διακόσμηση ως το πιο οικονομικό «μέσο» θέρμανσης

Τα χαλιά και οι πιο βαριές κουρτίνες δεν χρησιμεύουν μόνο για αισθητικούς λόγους. «Ζεσταίνουν» τον χώρο, κρατώντας μέσα τη θερμότητα που μπορεί να ξεφεύγει από τα πατώματα και τα παράθυρα.

Τις ηλιόλουστες μέρες, μην ξεχνάμε να ανοίγουμε τις κουρτίνες για να μπει το φυσικό φως και να ζεστάνει ο χώρος. Όταν ο ήλιος δύσει, είναι η ώρα να τις κλείσουμε ξανά για να κρατήσουμε τη ζέστη στο σπίτι μας. Οι κουρτίνες συσκότισης είναι μία καλή ιδέα για εμάς που δεν θέλουμε το κρύο να εισχωρεί στο χώρο μας.

Τα χαλιά, από την άλλη, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλουμε χρώμα, στυλ και cozy διάθεση στον χώρο μας. Κάνουν, αυτομάτως, το σπίτι πιο ζεστό και λειτουργούν ως μόνωση, εμποδίζοντας τη θερμότητα να γλιστρήσει στο πάτωμα. Μόλις ο χειμώνας, λοιπόν, μας χτυπήσει την πόρτα, έχουμε τα κατάλληλα «όπλα» για να προστατέψουμε τη ζεστασιά του χώρου μας.

Ο έλεγχος και η αντικατάσταση παλιών συσκευών είναι η «σανίδα» σωτηρίας

Όσο οικονομικές και να είναι οι παραπάνω συμβουλές για τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό, η αλήθεια είναι πως τη «σανίδα» σωτηρίας μας, μπορεί να αποτελέσει η αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών θερμότητας που χρησιμοποιούμε, με συσκευές νέας γενιάς. Αν αυτές λειτουργούν με δυσκολία, όχι μόνο δεν μας παρέχουν τη ζέστη που χρειαζόμαστε αλλά, ακριβώς, επειδή «δυσκολεύονται», χρειάζονται και περισσότερο ρεύμα άρα και μεγαλύτερο ποσοστό του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων θέρμανσης, όπως ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμοπομπούς, σόμπες ή κλιματιστικά, εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τα γούστα μας. Η επιλογή ενός αφυγραντήρα, επίσης, μπορεί να σταθεί ιδιαίτερα χρήσιμη αφού απομακρύνει την υγρασία με οικονομικό τρόπο.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τον χειμώνα το σπίτι μας γίνεται ο αγαπημένος μας προορισμός, η αγαπημένη μας «έξοδος». Για αυτό, φροντίζουμε και φτιάχνουμε την ιδανική ατμόσφαιρα που θα μας προσφέρει τη χαλάρωση και ζεστασιά που έχουμε ανάγκη.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά