Μήπως τα κλιματιστικά είναι η καλύτερη λύση για τη θέρμανση του σπιτιού μας;

Στο ερώτημα για το πώς ζεσταινόμαστε το χειμώνα, που έχει να κάνει κυρίως με το κόστος της θέρμανσης, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μία σημαντική παράμετρο: Την ανάγκη της αυτονομίας στη θέρμανση. Μία ιδανική λύση μπορεί να αποτελέσει Το κλιματιστικό, που πλέον αποτελεί την αποτελεσματικότερη επιλογή για όλο και περισσότερα νοικοκυριά.
4'

Ο χειμώνας είναι εδώ και είμαστε έτοιμοι να φορέσουμε το παλτό μας, να αλλάξουμε διακόσμηση και να κάνουμε τον χώρο μας λίγο πιο cozy από το συνηθισμένο. Μαζί με αυτά, όμως, έρχεται η στιγμή που ψάχνουμε τον τρόπο να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό, χωρίς να ανάψουμε καλοριφέρ. Χρειαζόμαστε μια πιο οικονομική εναλλακτική, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μας με βάση τον προϋπολογισμό που μπορούμε να διαθέσουμε, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Εξοικονόμηση ενέργειας και κλιματιστικό πάνε μαζί

«Σήμερα», τη θέση του συστήματος θέρμανσης με τα παραδοσιακά καλοριφέρ, έχουν πάρει τα κλιματιστικά και όχι άδικα. Είμαστε εξοικειωμένοι με αυτές τις συσκευές γιατί ανέκαθεν αποτελούσαν την «σανίδα σωτηρίας» μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πλέον, τα κλιματιστικά, για όλο και περισσότερα νοικοκυριά αποτελούν και το βασικό μέσο θέρμανσης αφού απαιτούν μόλις το ¼ της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα άλλα μέσα θέρμανσης, για να ζεστάνουν τον χώρο.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να τοποθετήσουμε το κλιματιστικό στο σωστό σημείο για να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση του. Αυτό, συνήθως, είναι στην πλευρά των πορτών και των παραθύρων, με τη ροή ρυθμισμένη προς τα κάτω, ώστε ο αέρας να έρχεται στο κέντρο του δωματίου. Σημαντικό, επίσης, είναι ρύθμιση του να βρίσκεται σε θερμοκρασία που δεν διαφέρει πάνω από 10 βαθμούς από αυτήν του εξωτερικού περιβάλλοντος, ώστε, όταν επιτευχθεί η εφικτή θερμοκρασία στον χώρο μας, να λειτουργεί μόνο η εσωτερική μονάδα του με μηδαμινή κατανάλωση ρεύματος.

Ρυθμίζοντας το κλιματιστικό μας στη σωστή θερμοκρασία μπορούμε να έχουμε την ιδανική λειτουργία τόσο για την υγεία μας, όσο και για την τσέπη μας.

Όταν το κλιματιστικό μας φροντίζει για την υγεία μας

Αν θέλουμε να περάσουμε έναν πιο ξέγνοιαστο χειμώνα, δεν έχουμε παρά να δούμε τα οφέλη που κερδίζουμε με την χρήση του κλιματιστικού, ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για εμάς και τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας.

Με το κλιματιστικό, αρχικά, μπορούμε πιο εύκολα να πούμε «αντίο» στην υγρασία. Το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι συνδέεται με ακάρεα, σκόνη, μούχλα αλλά και αφυδάτωση, πράγματα τα οποία δεν θέλουμε να υπάρχουν στο χώρο μας. Για αυτό, το μέσο θέρμανσης χρειάζεται φιλτράρει τον αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού και βελτιώνει τον αερισμό του, ελέγχοντας τη θερμοκρασία. Βοηθάει μέχρι και στην ποιότητα του ύπνου μας αφού μπορεί και ζεσταίνει τον χώρο μας κάθε ώρα και στιγμή.

Ο καθαρισμός φίλτρων είναι το «κλειδί» για τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών μας

Ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού είναι απαραίτητος για να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του μηχανήματος αλλά και για λόγους υγιεινής. Τα βήματα είναι απλά. Απενεργοποιούμε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και ανοίγουμε το καπάκι της μονάδας. Ανασηκώνουμε το καπάκι και αφαιρούμε τα φίλτρα από τις ειδικές εγκοπές που βρίσκονται στις άκρες του air-condition. Τα καθαρίζουμε, τινάζοντας τα σε κάποιον εξωτερικό χώρο ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με ίση ποσότητα νερού και ξυδιού για μία ώρα. Μόλις στεγνώσουν είμαστε έτοιμοι να τα τοποθετήσουμε ξανά και να έχουμε την καλύτερη απόδοση της συσκευής μας.

Όταν ζούμε σε ένα περιβάλλον, που η θερμοκρασία είναι ακριβώς όπως τη θέλουμε για να περάσουμε τις παγωμένες μέρες του χειμώνα, μπορούμε να χαμογελάμε με την άνεση που μας προσφέρει ο χώρος μας. Η επιλογή και η σωστή χρήση ενός κλιματιστικού, μας δίνουν την δυνατότητα να αναπνέουμε καθαρό αέρα στη ζεστασιά που διατηρούμε στο σπίτι μας, χωρίς καμία περιττή επιβάρυνση των οικονομικών μας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση