«Kifisia Watch»: Η ομάδα γονέων που περιπολεί σε σημεία παραβατικότητας ανηλίκων στην Κηφισιά
Γονείς δημιούργησαν την ομάδα «Kifisia Watch» και περιπολούν στις γειτονιές της Κηφισιάς σε σημεία που η παραβατικότητα ανηλικών είναι αυξημένη. Η δράση της ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ομάδα γονέων με την ονομασία «Kifisia Watch» και άτομα του Δήμου εποπτεύουν σημεία στην Κηφισιά όπου καταγράφεται αυξημένη παραβατικότητα από ανηλίκους.
Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας αυτής και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, Κύρος Ασφής έγραψε στο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί: «Θα ήθελα να παρατηρήσω πως ο όγκος συγκέντρωσης έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να απαιτείται η συμμετοχή περισσότερων ατόμων. Πιστεύω ότι αξίζει να αφιερώσουμε 2 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας».
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη με ένα μπαράζ βίαιων περιστατικών στην περιοχή. Δύο ανήλικοι είχαν επιτεθεί σε ηλικιωμένη γυναίκα για να τη ληστέψουν, ένας 17χρονος είχε απειλήσει με μαχαίρι έναν 14χρονο για να του πάρει το κινητό ενώ δύο ανήλικοι 15 και 14 ετών απείλησαν δύο παιδιά 12 και 14 ετών με σουγιά και σιδερογροθιά αναγκάζοντάς τους να πουν υβριστικές εκφράσεις.
Ο κ. Ασφής μιλώντας στην Καθημερινή δήλωσε: «Το τελευταίο περιστατικό με την απειλή μαχαιριού ήταν το έναυσμα να γίνει κάτι πιο δραστικό. Από την πανδημία και μετά η Κηφισιά και συγκεκριμένα το εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται το μπόουλινγκ, είχε γίνει κέντρο συνάντησης ομάδων ανηλίκων από διάφορες περιοχές της Αθήνας που δίνουν ραντεβού μέσω Tik Tok ή άλλων social media.
Εξηγώντας πώς θέλησε να δημιουργήσει την ομάδα γονέων «Kifisia Watch», ανέφερε ότι ήθελε να βοηθήσει το έργο της Αστυνομίας με βόλτες επιτήρησης και σε περίπτωση που αντιλαμβανόντουσαν κάποια άνομη ενέργεια να ειδοποιούσαν τους αρμόδιους. Η πρώτη βόλτα έγινε στις 1η Ιουνίου και από τότε κάθε Παρασκευή και Σάββατο κάνουν βόλτες στα κρυφά σημεία που θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα ή δεν έχουν πολύ επισκεψιμότητα ή σε πλατείες χωρίς πολύ φωτισμό.
Οι οδηγίες της ομάδας είναι σαφείς: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβαίνουν σε εμπλοκή ούτε σε αυτοδικία. Πρέπει να μένουν ψύχραιμοι και να προσπαθούν να καταγράψουν το περιστατικό με το κινητό τους. Σε κάθε περιστατικό πρέπει να ενημερώνεται η αστυνομία. Τέλος η ομάδα των γονιών πρέπει να είναι διακριτική με μόνο στόχο να δείχνει ότι προφυλάσσεται.