Κόντρα των δικηγόρων για το τραγικο τροχαίο στον Βόλο

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων θα δώσουν απαντήσεις στο αν ο οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στον Βόλο βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
4'

«Ο εντολέας μου κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας» δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρος, δικηγόρος του 33χρονου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε βρέφος 4 μηνών στον Βόλο, εν αναμονή των αιματολογικών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις στο εάν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ ή όχι.

Την ίδια στιγμή ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου βρέφους μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα, δήλωσε ότι «υπάρχουν σοβαρές υπόνοοιες για ύπαρξη αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού».

Ο Νίκος Παπαπέτρος διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι αιφνιδιάστηκε από τον παππού που κρατούσε στα χέρια του το άτυχο βρέφος, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο ο πελάτης του και η οικογένειά του όσο και ο ίδιος ειναι συντετριμμένοι.

«Είναι συγκλονισμένος. Είναι συντετριμμένος ο ίδιος, όπως και όλη η κοινωνία του Βόλου. Ήταν σε κατάσταση σοκ, με ψυχολογική υποστήριξη» σημείωσε.

Αναφορικά με την στιγμή της παράσυρσης του παππού και της εγγονής του, ο δικηγόρος δήλωσε ότι η υπόθεση ακόμα ερευνάται, ενώ υπογράμμισε ότι ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Είναι στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει καταγραφεί το σκηνικό από βίντεο και φαίνεται περίπου τι έχει γίνει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε και ότι ήταν σε επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, ότι αιφνιδιάστηκε γιατί βγήκε ξαφνικά ο παππούς που κρατούσε το βρέφος μπροστά του».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού ανέφερε ότι το τραγικό συμβάν έγινε επειδή ο παππούς του βρέφους βγήκε στον δρόμο από τη δεξιά πλευρά και όχι από την πλευρά του πεζοδρομίου.

«Βγήκε από σημείο που υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είχε καταληφθεί σχεδόν όλη η λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν είχε τη δυνατότητα να το αντιληφθεί εγκαίρως. Το αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή. Προσπάθησε να τον αποφύγει έστω και κατ' ελάχιστο με κάποιον ελιγμό. Φαίνεται αυτό γιατί η σύγκρουση δεν είναι μετωπική. Παρόλα αυτά τον χτύπησε με σφοδρότητα» δήλωσε.

Σχετικά με το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή όχι ο οδηγός της μηχανής ο δικηγόρος του διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων» ωστόσο, όπως δήλωσε, «ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νηφάλιος».

Σχετικά με την πληροφορία ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κατανάλωση αλκοόλ, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στον εντολέα του, ο οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

«Απορίας άξιο, αν ήταν νηφάλιος πώς προξένησε το τροχαίο»

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, εάν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρμάνης.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάκριση, να έρθουν οι αιματολογικές εξετάσεις, να φανεί εάν υπήρχε αλκοόλ ή άλλες ουσίες στον οργανισμό του και βλέπουμε. Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως», πρόσθεσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δικηγόρος του 33χρονου, κ. Νίκος Παπαπέτρου αναφερόμενος σε όσα λέγονται για οδήγηση υπό την επήρεια, είπε: «Ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι οδηγούσε με ασφάλεια» και εξήγησε, «η μέθη δεν είναι προφανής και αν υπάρχει πρέπει να συνδέεται αιτιωδώς με το ατύχημα, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιος που είναι μεθυσμένος και κινείται σύννομα δεν ευθύνεται για ατύχημα, άλλο η μέθη ως αδίκημα και άλλο η οδήγηση υπό την επήρεια και η πρόκληση ατυχήματος».

«Ο εντολέας μου ειναι κατηγορηματικός ότι δεν έκανε κανέναν επικίνδυνο ελιγμό πριν το ατύχημα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξήγησε για ποιο λόγο δεν γίνεται αλκοτέστ στην περίπτωση ενός θανατηφόρου δυστυχήματος και διενεργείται αιματολογική εξέταση.

«Όταν έχουμε τροχαίο με υλικές ζημιές γίνεται αλκοτέστ, όταν έχουμε θανατηφόρο ή επικίνδυνες σωματικές βλάβες γίνεται λήψη αίματος, γιατί στη δεύτερη περίπτωση ανοίγει δικογραφία και γίνεται προανάκριση και πάει στο δικαστήριο».

Σχετικές ειδήσεις