Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η απολογία - «Οι γιατροί έλεγαν ότι η Τζωρτζίνα έχει γαστρεντερίτιδα»
Συνεχίζεται αυτή την ώρα η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου
Με δάκρυα και ξεσπάσματα συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, που περιέγραψε λεπτομερώς το επεισόδιο που οδήγησε τη Τζωρτζίνα σε ανακοπή. Η μητέρα της κατηγορούμενης έκλαιγε ασταμάτητα, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης που καθόταν στο βάθος της αίθουσας παρακολουθούσε σιωπηλός, με το κεφάλι και το βλέμμα χαμηλωμένο χωρίς να κοιτάζει την πρώην σύζυγο του που απολογούνταν.
«Άκουσα όλους τους γιατρούς που πέρασαν από εδώ. Κανένας γιατρός ποτέ, ποτέ σε κανέναν από τους δυο δεν μας είπαν ότι ανεβαίνουν οι σφίξεις από στρες! Ότι τα λευκά είναι ανεβασμένα από το στρες! Είναι κάτι που δεν μας είχαν πει! Θα σας πω τι μας έλεγαν…» ξέσπασε σε σημείο της απολογίας της για όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες στη δίκη.
Φτάνοντας στο απόγευμα της Παρασκευής, περιέγραψε ότι η Τζωρτζίνα άρχισε πάλι να βήχει. «Μου είχαν πει να έχω το μυαλό μου στο μόνιτορ. Ανέβαζε σφίξεις. Λέω στους γιατρούς «τι γίνεται; Κάνει εμετούς, βήχει, δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά!». Μου λένε θα κάνουμε υπέρηχο και έρχονται μετά και μου λένε έχει «λεμφαδένες πρησμένους στην κοιλιά». Με είδαν ότι ταράχτηκα γιατί σκέφτηκα τη Μαλένα που είχε καρκίνο στους λεμφαδένες. «Τους λέω μη μου πείτε λευχαιμία θα πεθάνω» κι αυτοί μου λένε «γαστρεντερίτιδα είναι». Εγώ προβληματίστηκα γιατί εμείς δεν είχαμε κολλήσει. Ρώτησα και το Μανό, δεν είχε συμπτώματα κανείς. Το λέω στους γιατρούς και μου λένε μπορεί να την κόλλησε εδώ. Μου την είπαν ιογενή γαστρεντερίτιδα» είπε και συνέχισε λέγοντας πως το παιδί σταδιακά έχανε τις δυνάμεις του αλλά οι γιατροί την καθησύχαζαν λέγοντας πως είναι από τη γαστρεντερίτιδα.
«Το βράδυ βαριανάσαινε. Έκανε πάλι εμετό. Στις 10 το βράδυ έκανε τον υπέρηχο. Τη νύχτα ξύπνησε από το βήχα και άρχισε να βαριανασαίνει. Οι τιμές του οξυγόνου ήταν κάτω από 95. Φώναξα τους γιατρούς. Το παιδί γύρισε πίσω κι έκλεισε τα μάτια της. Της έκαναν κι άλλη εξέταση. Το παιδί μετά ηρέμησε και το πρωί έφυγα εγώ και πήγε ο μπαμπάς της. Κάποια στιγμή μου είπε κι εκείνος ότι έπεσε το οξυγόνο και ανέβηκε ξανά» είπε και συμπλήρωσε: «Τη μια μέρα μας έλεγες γαστρεντερίτιδα, την άλλη βρογχοπνευμονία, δεν ξέραμε τι είχε το παιδί! Κάθε μέρα άλλη διάγνωση! Έλεγα και στους δικούς μου ότι θέλω να την πάρω στο Ριο επειδή ήταν πανεπιστημιακό και δεν έδιναν μεγαλύτερη προσοχή».
Το επίμαχο επεισόδιο
Με λυγμούς περιέγραψε όλο το επεισόδιο που είχε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο και την οδήγησε σε ανακοπή, από την οποία επανήλθε με εγκεφαλοπάθεια.
«Εκείνη την ώρα μιλούσα έβλεπα ότι το οξυγόνο άρχισε να πέφτει. Της λέω κατεβαίνει το οξυγόνο, κλείσε. Πήγα να χτυπήσω το κουδούνι. Και εκείνη την ώρα σηκώνεται το παιδί πάνω, βγάζει έναν ήχο και πέφτει προς τα πίσω. Το οξύμετρο ήταν προς την πλευρά της Τζωρτζίνας και δεν το έβλεπα. Άρχισα να φωνάζω «Τζωρτζίνα» να δω αν θα μου μιλήσει. Παράλληλα έχω ανοίξει την πόρτα και βλέπω τη νοσοκόμα να έρχεται και της λέω «τρέξε». Έρχεται πάει στο παιδί και λεει «φωνάζω τους γιατρούς». Πανικοβλήθηκε, ταράχτηκε. Εγώ φεύγω και πάω προς τους γιατρούς που είχαν ακούσει τις φωνές και έβγαιναν. Αυτά όλα έγιναν στο δίλεπτο σίγουρα» είπε και ξέσπασε σε κλάματα.
«Βλέπω τη νοσοκόμα να κατεβάζει το κρεβάτι και να κάνει συμπιέσεις. Πέθανα. Γιατί το είχα δει στη Μαλέα. Ήθελα να με πάρει ο θεός. Παίρνω τον Μάνο και του λέω «τρέχα. Απέναντι ήταν ένα σκαλοπάτι. Έκατσα στο σκαλοπάτι. Έβλεπα κλειστή την πόρτα. Κάποια στιγμή βγαίνει μια νοσοκόμα και μου δίνει τα κομποσκοίνια της Τζωρτζινας. Ξαφνικά βλέπω μια γιατρό να μπαίνει και ανοίγει η πόρτα σε μια σανίδα πάνω και βλέπω τη γιατρό να κουβαλάει το παιδί και να κάνει μαλάξεις και παίρνει μια ένεση και της την έκανε στην καρδιά. Μετά μου είπε ότι της έκανε αδρεναλίνη. Ανοιγοκλείναν πόρτες κανείς δεν μας έλεγε τι γινόταν. Ακούγαμε που φώναζαν «φωνάξτε τον γιατρό, φωνάξτε τον γιατρό»» ανέφερε.
Η ίδια άφησε αιχμές για την ώρα προσέλευσης του αναισθησιολόγου κ. Χασαπόπουλου και περιέγραψε: «Και μετά από κάποια ώρα βλέπουμε τον κ. Χασαπόπουλο να έρχεται περπατώντας και λέω στον Μανο «αυτόν περιμέναμε τόση ώρα;». Εγώ με τα κομποσκοίνια περίμενα και ο Μάνος έλεγε «Τζωρτζίνα είσαι δυνατή, είσαι δυνατή» και μετά από κάποια ώρα ακούσαμε «μπράβο κορίτσι μου, μπράβο κορίτσι μου» και χειροκροτήματα. Και βγήκε η κυρία Δημητρόπουλου και μας είπε «την επαναφέρανε» και αγκαλιαστήκαμε. Βγήκε ο κ. Χασαπόπουλος και ήταν κλαμένος και το μόνο που μας είπε ήταν «έπαθε ανακοπή, επανήλθε, πάμε εντατική».
Λίγο αργότερα, έκανε μια παρένθεση αναφερόμενη στην εαυτό της και τις αντιδράσεις της, οι οποίες έχουν σχολιαστεί στις καταθέσεις αρκετών μαρτύρων, που την χαρακτήρισαν ψυχρή. «Όταν βρίσκομαι σε σοκ, σε πανικό δε μιλάω πολύ. Είμαι σαν χαμένη εκείνη την ώρα» είπε για τον εαυτό της σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί δεν έκλαιγε ή δεν έμοιαζε αναστατωμένη όπως έχουν καταθέσει γιατροί και νοσηλευτές.
Πυρά κατά του Ηλιάδη
Πυρά κατά του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιαδη εξαπέλυσε η κατηγορούμενη. «Δεν ξέρω καν αν ήταν γενετιστής στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, ο Ηλιάδης δεν μας είπε ποτέ το όνομα. Κάποιος επίσης βιντεοσκοπούσε. Περιγράφουν ακόμα και το που κοιτούσα. Έλεγαν ότι στη συζήτηση με τον Ηλιάδη και το γενετιστή ρωτούσα για ένα παιδάκι στη φωτογραφία που είδα στο γραφείο. Αν είμαι δυνατόν! Αφού ήταν η εξέλιξη της Τζωρτζίνας! Είχε περάσει ανακοπή και εγώ έβλεπα ένα φυσιολογικό παιδάκι! Εκεί καρφώθηκα! Αυτή ήταν η ελπίδα μου! Εγώ αυτόν γιατρό τον είχα Θεό μέχρι τελευταία στιγμή! Κι αυτούς με ηχογραφούσε και τα έδινε σε δημοσιογράφους!».
Στη συνέχεια διάβασα στο δικαστήριο διαλόγους που δημοσιεύθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή επιμένοντας πως κάποιος ηχογραφούσε.
Κούγιας: Πείτε από ποια εκπομπή είναι.
Πρόεδρος: σας παρακαλώ κύριε συνήγορε.
Κατηγορούμενη: Είναι από το Tlive της κυριας Στεφανιδου.
«Αυτός ο διάλογος λεει, που ο ίδιος έδωσε στα κανάλια, ότι ρώτησα αν οι παππουδες μπορούν να δουν το παιδί με βιντεοκλήση. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήρθε εδώ μπροστά σας και είπε ότι οι παππουδες ήταν αδιάφοροι. Έγινε ένα περιστατικο που με στεναχώρησε παρα πολύ. Καθόμουν στο κρεβάτι της Τζωρτζινας με τον Μάνο όταν η Τζωρτζίνα χασμουρήθηκε και τότε η κ. Σαμκινίδου με τράβηξε από το χέρι και με έσπρωξε και έφερε τον Μάνο και είπε στην Τζωρτζίνα «να εδώ κοίτα ο μπαμπάς». Στεναχωρήθηκα αλλά εμένα δε με ένοιαζε να κάνω δημόσιες σχέσεις».
Αναφορά έκανε και στα όσα έχουν σχολιαστεί για τη σελίδα της στο Facebook και τα αιτήματα φιλίας που έστελνε σε νοσοκόμες. «Γιατί ακούστηκε και για το Faceboo ότι έστελνα αιτήματα φιλίας. Μέχρι το 2019 είχαμε κοινό προφιλ. Έγιναν 2-3 αιτήματα σε νοσοκόμες και γιατρούς. Η μια ήταν η ξαδέλφη του Μάνου και οι άλλες 2 ήταν εκείνες που ένιωθα μια οικειότητα να τις ρωτάω».
Μόνη της αναφέρθηκε και στο σύνδρομο Μινχάουζεν λέγοντας πως «περίπου τον Φλεβάρη του 2022, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνα, είχαν βγει κάποια πρωτοσέλιδα που έλεγαν για το σύνδρομο Μινχαουζεν. Τότε δε μου έδειχνε κάτι ότι θα έπρεπε να με υποψιάζει. Ο κύριος Ηλιαδης είναι ο μόνος που είπε για Μινχάουζν. Ούτε από το Παίδων το ακούσαμε, ούτε από το Καραμανδάνειο, ούτε από πουθενά αλλού».