Ο ΑΤΥΧΟΣ 30ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Γιατί οι γιατροί αποφάσισαν τον ακρωτηριασμό του ποδιού του αστυνομικού - 5 ώρες χειρουργείο
Δυστυχώς, η μόνη επιλογή των γιατρών, ήταν ο ακρωτηριασμός του ποδιού του άτυχου 30χρονου αστυνομικού, που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16.00. Σε αυτή, συμμετείχαν και γιατροί και από όλα νοσοκομεία, ενώ παρών ήταν και πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο, καθώς ο ακρωτηριασμός έγινε από ψηλά στο πόδι.
Οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό προκειμένου να προλάβουν μολύνσεις και συστηματικές επιπλοκές.
Μέχρι και σήμερα ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.
Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ»
Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται για πέμπτη μέρα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι γιατροί του δίνουν σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων και χειρίζονται με ιδιαίτερα προσοχή τη θεραπεία του καθώς ελλοχεύει ο φόβος ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων.
Τι είναι το «τουρνικέ» που χορήγησαν στον 31χρονο αστυνομικό και τον κράτησε στη ζωή
Υπενθυμίζεται ότι στον 31χρονο αστυνομικό χορηγήθηκε «τουρνικέ», πρόκειται για ένα αιμοστατικό εξάρτημα που όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του 31χρονου αστυνομικού έχει πολύ χρήσιμη εφαρμογή για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πρόκειται για ένα είδος ταινίας ή ιμάντα που χρησιμοποιείται για να περιοριστεί και να διακοπεί η ροή του αίματος σε μία πληγή, ώστε να αποφευχθεί η ακατάσχετη αιμορραγία που μπορεί να αποβεί μοιραία.
Ο Αναστάσιος Γιακουμής, ειδικός παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star και εξήγησε πώς μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ.
«Εφαρμόζεται 5 με 10 εκατοστά πάνω από το σημείο του τραυματισμού, δηλαδή στο σημείο που θέλουμε να ελέγξουμε την αιμορραγία. Φτιάχνουμε τη θηλιά και περιστρέφουμε γύρω από το άκρο και κολλάμε το αυτοκόλλητο στο λουράκι» είπε ο κ. Γιακουμής για το τουρνικέ.
«Για να εξαντλήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο χαλαρότητας, περιστρέφεται και ο μοχλός μέχρι και τρεις φορές, και ασφαλίζουμε με το λουράκι. Βλέπουμε εάν έχει σταματήσει λουράκι» συνέχισε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυτοσχέδια τουρνικέ είναι αποτελεσματικά έως και στο 60% των περιπτώσεων, όμως η χρήση τους πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από άτομα που έχουν λάβει εκπαίδευση, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής των ιστών.
Λίστα 200 προσώπων υψηλού κινδύνου παρέδωσαν στον Άρειο Πάγο Βρούτσης - Οικονόμου
Την ίδια ώρα το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να επισκεφθούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στην οποία παρέδωσαν κατάλογο με περίπου 200 πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας τα προηγούμενα χρόνια.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητηθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης η ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.
«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνο βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.
Μάλιστα, φαίνεται να έχουν προσκομιστεί στοιχεία που αφορούν στη δράση πολλών προσώπων που εκτείνεται σε βάθος χρόνου. «Υπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.
Όπως, διευκρινίστηκε η λίστα των σκληρών χούλιγκαν δημιουργήθηκε έπειτα από μελέτη και εμπλοκή των συγκεκριμένων ονομάτων σε τέτοιου τύπου υποθέσεις διαχρονικά, καθιστώντας τα πρόσωπα αυτά «υψηλού κινδύνου» σε ό,τι αφορά την οπαδική βία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές.