Το σχόλιο του Γρηγόρη Λέων για την αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι: «Τελικά, πεθαίνεις από κεταμίνη»
Με… «άρωμα» Πισπιρίγκου σχολίασε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες για την αιτία θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού, Μάθιου Πέρι, ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.
Συγκεκριμένα, έγραψε ότι «με αφορμή την υπόθεση του Μάθιου Πέρι, τελικά από κεταμίνη πεθαίνεις», «απευθυνόμενος» εμμέσως πλην σαφώς στον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, που είχε αμφισβητήσει την έκθεσή του για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η οποία απέδιδε στην κεταμίνη τον θάνατό της.
Μάθιου Πέρι: Τι είναι η κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατό του - «Ένιωθα σαν να πέθαινα» είχε πει
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού πρόκειται για ατύχημα που προκλήθηκε από «οξείες επιδράσεις κεταμίνης». Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Φιλαράκια» λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης.
Επειδή η τελευταία λήψη για τη θεραπεία είχε γίνει 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και επειδή η ουσία ανιχνεύεται μόνο για λίγες ώρες μετά τη λήψη της, η έκθεση καταλήγει ότι η κεταμίνη στο σώμα του δεν προερχεται από τη θεραπεία. Στα απομνημονεύματά του, ο ηθοποιός είχε αναφερθεί στην κεταμίνη, εκφράζοντας την απέχθειά του για αυτή, ενώ λάμβανε την ουσία σε ελβετική κλινική αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Η κεταμίνη ήταν ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό του δρόμου τη δεκαετία του 1980. Υπάρχει μια συνθετική μορφή του τώρα και χρησιμοποιείται για δύο λόγους, για να ανακουφίσει τον πόνο και να βοηθήσει στην κατάθλιψη», έγραφε ο Μάθιου Πέρι.
Ο ηθοποιός περιέγραψε στη συνέχεια το φάρμακο ως μια «γιγαντιαία εκπνοή», ενώ ανέφερε πως λάμβανε κεταμίνη, ενώ είχε δεμένα τα μάτια του κι άκουγε μουσική. Όπως έγραφε επιπλέον, πολλές φορές όταν έκανε χρήση, ένιωθε σαν να «πέθαινε». «Έλεγα "α, αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις". Το να παίρνεις κεταμίνη είναι σαν να σε χτυπούν στο κεφάλι με ένα γιγαντιαίο φτυάρι. Αλλά το hangover μετά, ξεπερνά το φτυάρι. Η κεταμίνη δεν ήταν για εμένα», έλεγε.